Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Η αποχώρηση ενός θρύλου

Ο Ρώσος Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής, Αλεξάντερ Καρέλιν, ένας από τους κορυφαίους (ίσως ο κορυφαίος) παλαιστές όλων των εποχών, δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να ασχοληθεί με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Διαψεύδει, πάντως, πως αιτία της απόσυρσης ήταν η πρώτη του ήττα μετά από 13 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο Καρέλιν στον τελικό των 130κ των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ ηττήθηκε από τον Αμερικανό Γκάρντερ με 1-0 στα σημεία. Αυτή ήταν η πρώτη του ήττα από το 1987, ενώ παράλληλα και ο πρώτος πόντος που πήρε αντίπαλός του την τελευταία δεκαετία.

  • Σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης διακομίστηκε εσπευσμένα ο 73χρονος πλέον Φέρεντς Πούσκας, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» ζήτησε τη βοήθεια της Ρεάλ Μαδρίτης για τα έξοδα της νοσηλείας, επειδή έχει οικονομικές δυσχέρειες.
  • Τελικά αυτή που... πόνεσε για την ήττα της Ολλανδίας από την Πορτογαλία για τα προκριματικά του ΕΥΡΩ 2000 ήταν η... Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν επίσημα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας, καθώς παρά τις συστάσεις να μη χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Ολλανδίας ο Ζέντεν, ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη Βαρκελώνη με υποτροπή στο τραύμα του. Πρόβλημα τραυματισμού όμως αντιμετωπίζει και ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός της, Πάτρικ Κλάιφερτ, και δε θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα της Βαρκελώνης στα τρία επόμενα παιχνίδια για την «πριμέρα ντιβιζιόν» και το «τσάμπιονς λιγκ».
  • Ο Αυστραλός κολυμβητής Ματ Γουέλς, έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο, σε μικρή πισίνα, στους αγώνες του πρωταθλήματος της Αυστραλίας με χρόνο 1:51.62.
  • Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αντιδράσεις για την ήττα της Αγγλίας από τη Γερμανία που δυσκόλεψε κατά πολύ το έργο της «γηραιάς Αλβιόνας» για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2002. Ο Πολ Γκασκόιν επισήμανε πως θα α πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων στο αγγλικό πρωτάθλημα αφού τα ταλέντα μένουν αναξιοποίητα. Εκεί ανάγονται και τα προβλήματα της εθνικής ομάδας όπου χρόνια τώρα ψάχνει να βρει τον δρόμο της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ