Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΕΠΑΕ
Διαπλεκόμενες... κοκορομαχίες

Την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά κυρίως όλες οι πτέρυγες κατακεραύνωναν την απρεπή και εκβιαστική συμπεριφορά ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, τα στελέχη των δύο ποδοσφαιρικών φορέων έδιναν συνέντευξη Τύπου. Προφανής προσπάθειά τους ν' αμβλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις από την απόφαση - εκβιασμό περί αναβολής, αλλά και να πείσουν ότι τυγχάνει συνολικής αποδοχής από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Παράλληλα, με διαφόρους τρόπους και λόγους θέλησαν να κάνουν επίδειξη ισχύος.

Ο πρόεδρος στην ΕΠΟ, Κώστας Αλεξανδρίδης, κατηγόρησε τον υφυπουργό, Γ. Φλωρίδη, για «άνευ προηγουμένου, ανοίκεια και άκομψη επίθεση, που έχει να κάνει με την "ανοιχτή" προτίμησή του υπέρ της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδία» και για «σαφή παρεμβατικότητα με την τακτικά εκδηλωνόμενη απαρέσκειά του προς την ομοσπονδία». Υποστήριξε πως η πολιτική του υφυπουργείου «παγιδεύεται σε προσωπικές απαρέσκειες» και εκτιμά ότι ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού «βλέπει το ποδόσφαιρο ως φτωχό ή και αρνητικό εταίρο». Ακόμα είπε πως «αν δεν υπήρχαν κάποια ίδια έσοδα, η ΕΠΟ και οι Ενώσεις θα 'χαν κλείσει», γιατί «η ΓΓΑ έχει επιβάλλει οικονομικό αποκλεισμό και ασφυξία της ομοσπονδίας».

Κατήγγειλε επίσης ότι ο Γ. Φλωρίδης «μιλάει με ανθρώπους που δεν ασκούν διοίκηση και όχι με το ανώτατο όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου» και πρόσθεσε «ότι χρησιμοποιεί μόνο αφορισμούς, ενώ δε στάθηκε ποτέ δίπλα στην Εθνική. Δεν πέρασε να πει ούτε "καλημέρα" σ' αυτούς τους παίχτες. Είναι επιτρεπτό να δημιουργεί ηττοπάθεια ο κορυφαίος άνθρωπος του αθλητισμού;». «Ενημέρωσε» ότι η ομοσπονδία «δεν εκβιάζεται, ούτε δέχεται απειλές» (σσ σχετικά με πληροφορίες περί οικονομικού ελέγχου) και συνέχισε: «Ολα αυτά θ' ανακοινωθούν και στον Πρωθυπουργό. Ζητούμε τις καλές του υπηρεσίες». Υποστήριξε πως η απόφαση αναβολής αποτελεί «κραυγή αγανάκτησης, διαμαρτυρίας, αγωνίας και προσπάθεια αφύπνισης» και κατέληξε: «Το αν εξυπηρετείται κάποια ΠΑΕ, είναι πολύ μικρό μπροστά στο γενικό καλό»!

Από την πλευρά του ο γγ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ισχυρίστηκε: «Ξέρετε γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος; Γιατί κατορθώσαμε ο προϋπολογισμός της ΕΠΟ να 'ναι 9 δισ. δρχ. και το 75% να προέρχεται από ίδιους πόρους. Αυτός είναι ο μεγάλος πόνος κάποιων. Στην οικονομική προσπάθεια επικεφαλής είναι ο Βίκτορας Μητρόπουλος και πρέπει να τ' αναγνωρίσουμε». Και ολοκλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουν οι πάνω από τον υφυπουργό, ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι σ' αιρετή διοίκηση, είτε του αρέσει, είτε όχι».

Σ' άλλη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, «ενημέρωσε»: «Μόλις γίνει νόμος, το λόγο θα πάρει η δικαιοσύνη. Ο κ. Φλωρίδης μίλησε για πικρό ποτήρι. Ισως όμως αυτό το πικρό ποτήρι να το πιει ο ίδιος. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είμαστε στην Ελλάδα και όχι στη Χιλή, εδώ ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Προσωπικά θα ενημερώσω τη FIFA και εκείνη θα κρίνει αν υπάρχουν παρεμβατικές καταστάσεις ή όχι. Το νομοσχέδιο που πέρασε σήμερα από τη Βουλή είναι αντισυνταγματικό και το δικαστήριο θα το απορρίψει. Είναι κοντά η μέρα που θα καταρρεύσει το νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού».

  • Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε: «Είναι αδιανόητο να θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν να κινούνται εκτός του πλαισίου, που έχει θεσπίσει η Βουλή των Ελλήνων. Θα πρέπει οι ενέργειές τους να εναρμονιστούν με το νομικό πλαίσιο. Κατά το Αρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος, ο Αθλητισμός βρίσκεται υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του κράτους. Δεν είναι μία απλή ιδιωτική, επαγγελματική, επιχειρηματική δραστηριότητα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ