Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΣΕ
Ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα - Δομοκός

Παραδόθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα - Δομοκός, συνολικού μήκους περίπου 55 χλμ. Οπως ανακοινώθηκε, το έργο αφορά την ηλεκτροκίνηση της γραμμής καθόδου από το σταθμό της Λάρισας ως τον Παλαιοφάρσαλο και στην άνοδο, από τον Παλαιοφάρσαλο ως τον Δομοκό. Ετσι, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Λάρισας, Λάρισας - Δομοκού, Αεροδρομίου - Νερατζιώτισσας και Θεσσαλονίκης - Ειδομένης.

Πρόκειται για έργα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του βασικού σιδηροδρομικού άξονα και συνδέονται άμεσα με την πολιτική ιδιωτικοποίησης των ελληνικών σιδηροδρόμων, που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση με την πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών από το 2011.

Στην ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρεται ότι «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ουσιαστικό μέρος του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών τον περασμένο Αύγουστο» και προστίθεται ότι με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του βασικού άξονα, οι επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές θα αναβαθμιστούν σημαντικά... και ο ελληνικός σιδηρόδρομος «θα καταστεί αναπόσπαστο τμήμα των Διευρωπαϊκών δικτύων και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Διαλειτουργικότητας, κάτι που θα επιτρέψει την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ελληνικών συρμών εντός του ευρωπαϊκού χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ