Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής

Στα σχέδια καταστολής που καταρτίζονται στον άξονα «τρομοκρατία - μετανάστες - πόλεμος», αναφέρθηκε η βουλευτής του Κόμματος

«Εχουμε στον προϋπολογισμό μείωση 0,19% των κονδυλίων για την παιδεία και έχουμε ταυτόχρονα 2,5 δισ. ευρώ αύξηση για τα Σώματα Ασφαλείας και κοντά σε αυτά έχουμε και 870 εκατομμύρια που θα πάνε για τη στήριξη των καταστημάτων των πυροσβεστικών και των αστυνομικών» τόνισε στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και υπογράμμισε:

«Και έρχεται κάποιος να ρωτήσει: Μετά από τόσες πέτρες που έπεσαν, μετά από τόση αντίδραση στους δρόμους για τον φόνο του παιδιού, μετά από τόση επανάληψη του εξεγερτικού αισθήματος - όχι όμως του εξεγερτικού που παρουσιάζεται ως νέο πολιτικό υποκείμενο - αλλά του πραγματικού, αυτού που υποβόσκει δεκαετίες ολόκληρες, προδομένο από τη γενιά της μεταπολίτευσης και χαρίζει στα παιδιά stage, χαρίζει στα παιδιά διαρκή εκπαιδευσιμότητα, απασχολησιμότητα και διαρκή ανασφάλεια, τι απαντάει σε αυτά τα παιδιά;».

«Το δίλημμα, συνέχισε, σε ό,τι αφορά τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις τίθεται από τον προϋπολογισμό και είναι ευρωπαϊκό και προσυπογεγραμμένο και από τα δύο κόμματα και από όποιο κόμμα στηρίζει τις ευρωπαϊκές επιλογές, ενδεχομένως και με το μύθευμα ότι μπορεί να βελτιωθεί: `Η θα είστε στο δρόμο με τους απελπισμένους ή θα επανδρώσετε τις δυνάμεις για τον πόλεμο που προετοιμάζει το μεγάλο κεφάλαιο, το ευρωενωσιακό».

Η Λ. Κανέλλη τόνισε «ότι πρέπει να σταματήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τη νεολαία, αφού η μοναδική διέξοδος ήταν οι πανελλήνιες και η επάνδρωση της αστυνομίας από παιδιά που αποφάσισαν να γίνουν ειδικοί φρουροί σαν τους 1.400 που πρόσθεσε η κυβέρνηση, ομογενοποιώντας τα σώματα ασφαλείας και υπονομεύοντας έτσι τις πανελλήνιες εξετάσεις. Με τι παιδεία, είπε, ενσωματώνετε τους ειδικούς φρουρούς μέσα στα σώματα ασφαλείας;».

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο καταστολής πάνω στους τρεις άξονες που έχει χαράξει η ΕΕ, δηλαδή «τρομοκρατία, μετανάστες, πόλεμος». Κατήγγειλε δε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη επιτελείο του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αποκλείεται να φιλοξενήσει πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα. Η ΕΕ, συνέχισε, προετοιμάζεται και σχεδιάζει πρόγραμμα για την ανάπτυξη 60.000 ανδρών μέσα σε 60 μέρες για μια «μείζονα επιχείρηση» που περιλαμβάνει αρκετά σκέλη και ανάμεσά τους μια «επιχείρηση επείγουσας εκκένωσης Ευρωπαίων πολιτών σε λιγότερο από 10 μέρες» και τόνισε:

«Πού θα βρείτε τις ισοπεδωμένες πόλεις, τα παιδιά με τις πέτρες, τους μετακινούμενους, την κατάλληλη στιγμή κουκουλοφόρους, όπου πρέπει και όπως πρέπει; Αυτοί θα ισοπεδώσουν τις πόλεις και θα χρειαστούμε κονδύλια για την ανοικοδόμηση;». Η Λ. Κανέλλη επικαλέστηκε σχετική ομιλία του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Γκ. Μπράουν, στην οποία έλεγε ότι μέσα στα μέτρα για την Ευρώπη με τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχα η οικονομική κρίση, πρέπει να προβλεφτούν από την Ευρώπη κονδύλια για την ανοικοδόμηση ισοπεδωμένων πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ