Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος

Για «σκληρό - ταξικό προϋπολογισμό» έκανε λόγο στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Σχολιάζοντας το χαρακτηρισμό «δύσκολος» που απέδωσε στον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναρωτήθηκε ρητορικά «ποια θα είναι η δυσκολία για τους μεγαλοκαπιταλιστές, για τους μεγαλέμπορους της υγείας, για τους τραπεζίτες, για τους μεγαλοκατασκευαστές», προσθέτοντας ότι «τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα για την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, για τους νέους».

Το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά για τα λαϊκά στρώματα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, «όσο εκλέγονται συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και συναινούν στην κυβερνητική πολιτική, στην αύξηση 1 ευρώ στα κατώτερα μεροκάματα». Συνέχισε λέγοντας πως «ανεξάρτητα από τη στάση τους, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στις διεκδικήσεις του, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, της εργατικής λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας. Οχι απλά για να γλιτώσει κατακτήσεις, για να περιορίσει τις εις βάρος της αλλαγές, αλλά για νέες κατακτήσεις και για να αποκτήσει ασπίδα προστασίας και νέες βάσεις γι' αυτό που εμείς λέμε αντεπίθεση».

Ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, περί παρεμπόδισης των μεταρρυθμίσεων, αναρωτώμενος «ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ που εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ;», θέτοντας το παράδειγμα για το «πού διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής που ακρωτηριάζουν εργασιακά δικαιώματα;». Οσον αφορά τον ΣΥΝ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ άσκησε κριτική λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αμφισβήτηση της λεγόμενης απελευθέρωσης των αγορών, κυρίως στους τομείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των υποδομών, των μεταφορών. Μα, οι 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ δεν επιτρέπουν όχι καμία αλλαγή, αλλά ούτε αμφισβήτηση σε αυτή την κατεύθυνση».

Ειδικά για το θέμα των κινητοποιήσεων των ημερών, ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε πως «οι νέοι ανησυχούν, αγανακτούν, βγαίνουν στους δρόμους, πριν τους πετάξουν στο δρόμο. Οργίζονται, αλλά και οργανώνονται, μάχονται, διεκδικούν καλύτερη Παιδεία, δημόσια δωρεάν, αναβαθμισμένη. Πριν λίγο καιρό ήταν διάχυτη η αντίληψη ότι οι νέοι αδιαφορούν για τα πάντα. Ως ΚΚΕ καμιά φορά δε συμφωνήσαμε με τέτοιες ισοπεδωτικές αναφορές. Πάντα υποστηρίζαμε ότι αν ξύσει κανείς αυτή τη φαινομενική αδιαφορία, θα βρει νέους ανθρώπους με ανησυχία, με ενδιαφέροντα, με ορθή σκέψη, με αγωνία για το αύριο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι νέοι δεν είναι αυτοί που χτυπάνε τυφλά. Οι νέοι γνωρίζουν και στην πορεία θα μάθουν καλύτερα ότι κανένα επαναστατικό κίνημα δε φόραγε κουκούλα. Οι αγωνιστές, οι επαναστάτες είχαν πάντα καθαρή ματιά και πρόσωπο. Και η πρόσφατη ιστορία του εργατικού κινήματος έχει επιβεβαιώσει ότι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών πάντα "συνεισφέρουν" φορώντας κουκούλα. Ασφαλώς και υπάρχουν κάποιοι νέοι που φοράνε κουκούλα. Η ίδια η ζωή και η ταξική πάλη θα τους πείσει και θα τη βγάλουν από μόνοι τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ