Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πληρώνουμε και την οδική (αν)ασφάλεια...

Η χώρα μας, με 1.500 περίπου νεκρούς κάθε χρόνο στην άσφαλτο, παραμένει τα τελευταία χρόνια ουραγός και από πλευράς οδικής ασφάλειας. Κι αυτό παρά τον πακτωλό των χρημάτων που διοχετεύτηκαν - κυρίως σε μια δράκα μεγάλων τεχνικών ομίλων - για να κατασκευαστούν οδικά έργα.

Οι οδηγοί μάλιστα - σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - πιστεύουν σε ποσοστό 90%, ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων έχει η ποιότητα των δρόμων (κακή κατάσταση του οδοστρώματος κ.ά.).

Παράλληλα:

  • Οπως επισήμανε πρόσφατα το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, με αφορμή το δεύτερο μέσα σε ένα εξάμηνο ατύχημα με βυτιοφόρο στην ίδια εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, οι κυβερνήσεις αρνούνται να λειτουργήσουν ακόμη και Σταθμούς Ελέγχου Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, αν και έχουν νομοθετηθεί από το 2003!
  • Παραδίδοντας οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους ιδιωτικούς Ομίλους τις εισπράξεις των σταθμών διοδίων, έχουν αφήσει «ορφανό» από χρηματοδότηση για τη συντήρησή του το 90% του εθνικού, επαρχιακού και νομαρχιακού οδικού δικτύου!

Την ίδια στιγμή, ο λαός πληρώνει πανάκριβα και την εκτέλεση των έργων και τη συντήρησή τους: Μετά την περσινή έως και 179% αύξηση που επέβαλαν οι ιδιωτικοί όμιλοι στα διόδια, σε μερικές μέρες πρόκειται να ανακοινωθούν νέες αυξήσεις στα διόδια της γέφυρας του Ρίου - Αντιρρίου, ενώ σε λίγο διάστημα θα μπουν διόδια και στην Εγνατία Οδό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ