Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Εύβοια, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Ζιώγας. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές αναφέρουν:

«Οπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" Νομού Εύβοιας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους Ελυμνίων, Κηρέως, Ιστιαίας, Ταμυναίων κ.ά. παραμένουν ακόμα απλήρωτοι ενώ εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει γίνει χρόνια και ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το ΚΚΕ, που έχει παρέμβει πολλές φορές για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθεια στο σπίτι, απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση του δικαιώματος στην πλήρη - σταθερή εργασία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα και να αμείβονται κανονικά οι εργαζόμενοι;
  • Αν θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών με την ένταξή τους στο κράτος, με χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία επιβάρυνση αυτών που τις έχουν ανάγκη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ