Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία στα προβλήματα της Παιδείας

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ε, ΚΑΛΑ, δε θα δυσκολευτεί και τόσο ο Κώστας Καραμανλής αυτό που θέλει για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που ζήτησε.

Τι θέλει; Μα την ...κοινή συνιστώσα των πολιτικών κομμάτων ...ιδίως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως λέει κι ο ίδιος.

Το τι εννοεί δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβουμε. Συναίνεση στην ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των επιχειρήσεων στις σχολές και συνολικά ιδιωτικοποίηση ζητά και ξέρει πολύ καλά ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις γι' αυτό...

Για το ΠΑΣΟΚ δε συζητάμε. Και υπέρ των επιχειρήσεων στις σχολές είναι και υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι χωρίς συζήτηση, ανεξαρτήτως του τι έκανε με το άρθρο 16.

Αλλωστε, ακόμη και με το άρθρο 16 σε ισχύ αποδεικνύεται πως μπορούν ωραιότατα να προωθηθούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και της Διακήρυξης της Μπολόνια.

Βλέπετε, όπου έχουν μπει σε σύγκριση οι διατάξεις του Συντάγματος και η θέληση της ΕΕ ξέρουμε το αποτέλεσμα. (Θυμάστε άλλωστε τι έγινε με τον Βασικό Μέτοχο).

Γι' αυτό τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ προτείνουν να ...μη φθάνουμε σε τέτοια σημεία και να κάνουμε ότι δε βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Οσο για τον ΣΥΝ, καλές οι ρητορείες περί «νέας γενιάς» και «γενιάς του άρθρου 16». Στο διά ταύτα όμως; Εκεί η «ευρωπαϊκή προοπτική» υπερτερεί των πάντων και τα παχιά λόγια δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία.

Πολλά «αντιδεξιά» αναμένεται να ακούσουμε στο άμεσο μέλλον για την όλη ιστορία. Με την πραγματικά δεξιά πολιτική όμως πόσοι πραγματικά θα τα βάλουν;

ΤΟ 2008 θα χαρακτηριστεί από τους ιστορικούς ως «έτος της Αρκούδας» για τα χρηματιστήριά μας, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΧΑΑ...

Προφανώς γιατί οι πολυεθνικές και οι γνωστοί μεγάλοι παίχτες δεν κέρδισαν όσα είχαν προϋπολογίσει.


Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με το ίδιο σκεπτικό τι θα πει άραγε ο ιστορικός για το 1999; Μήπως θα μιλάει για το έτος της αρκούδας, της τίγρης, του λύκου και πασών των ...σαρκοβόρων που έπεσαν πάνω στον ανύποπτο κοσμάκη;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος και τι έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση (2023-10-04 00:00:00.0)
Ολομέτωπη επίθεση για πλήρη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων (2008-05-15 00:00:00.0)
Προς τι οι πανηγυρισμοί; (2008-05-08 00:00:00.0)
100496r.199 (1996-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ