Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιτακτική η ανάγκη κατασκευής νέων σχολείων

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Δήμο Συκεών Νομού Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές, πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Η μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και αύξηση του πληθυσμού στο Δήμο Συκεών αλλά και η κακή κτιριακή κατάσταση πολλών από τα υπάρχοντα σχολεία, κάνει επιτακτική την ανάγκη κατασκευής νέων σχολείων στον εν λόγω Δήμο.

Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Συκεών είναι:

-- Στο 1ο Λύκειο η προσθήκη των 8 αιθουσών που απαιτείται, μολονότι έχει δημοπρατηθεί εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

-- Η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΕΠΑΛ, εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Να σημειώσουμε ότι το ΕΠΑΛ συστεγάζεται με το 4ο Γυμνάσιο και λειτουργεί σε διπλοβάρδια.

-- Καθυστερεί η κατασκευή του 1ου νηπιαγωγείου και των 1ου και 5ουΔημοτικών σχολείων, των οποίων οι μαθητές εξακολουθούν να συνωστίζονται στο προκατασκευασμένο της Δεντροφυτείας και 450 από αυτούς να μετακινούνται καθημερινά.

-- Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός νηπιαγωγείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες νήπια να μη γίνονται δεκτά και οι γονείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά. Επίσης, τα υπάρχοντα, στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους. Να σημειώσουμε ότι για το 5ο, 8ο, 11ο και 12ο νηπιαγωγεία, υπάρχουν οικόπεδα και έτοιμες μελέτες από το Δήμο, ενώ για το 13ο και 15ο νηπιαγωγεία ενώ υπάρχει μελέτη, τα οικόπεδα που θα τα στεγάσουν δεν έχουν απαλλοτριωθεί ακόμη.

Η άσχημη αυτή κατάσταση που τη βιώνουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, δημιουργήθηκε διαχρονικά, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί με την πολιτική υποχρηματοδότησης γενικά της δημόσιας εκπαίδευσης, την εμπορευματοποίησή της και τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας που έφεραν στη Βουλή το θέμα της ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων στις Συκεές Θεσσαλονίκης
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας που έφεραν στη Βουλή το θέμα της ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων στις Συκεές Θεσσαλονίκης
Ευθύνη όμως έχουν η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γιατί αποδέχονται τις επιλογές αυτές.

Το ζήτημα της σχολικής στέγης όμως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, και οφείλει να εξασφαλίσει στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών τη δυνατότητα φοίτησης σε διδακτήρια που να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας εξοπλισμένα με όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί αν θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση άμεσα και πλήρως την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων που να πληρούν όλες τις προδιαγραφές (παιδαγωγικές και υγιεινής και ασφάλειας), εξοπλισμένα με όλο τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου Συκεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ