Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η εργατική τάξη στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, που συνεχίζονται και κλιμακώνονται, άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον αγώνα ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης

Αυτές τις μέρες, που στο πρόσωπο των παιδιών της Παλαιστίνης στοχοποιείται το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να έχει τη δική του πατρίδα και να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του, κανείς δε δικαιούται να μένει απαθής. Κανείς δε νομιμοποιείται να σχοινοβατεί ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα, προσπαθώντας με μισόλογα να κρατήσει δήθεν ισορροπίες. Αυτές τις ώρες, ένας και μόνο στόχος μπορεί και πρέπει να καθορίζει τη δράση κάθε εργάτη και εργάτριας, κάθε νέου και νέας: Πώς με τον πιο αποφασιστικό, τον πιο μαζικό τρόπο θα εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Πώς κατηγορηματικά και χωρίς καμιά περιστροφή θα καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που σπέρνουν το θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας. Πώς θα πιεστούν και θα τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και το λαό οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα, δίνοντας άλλοθι και χρόνο στους φονιάδες.

Μ' αυτό τον ξεκάθαρο προσανατολισμό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στη μάχη. Συνδυάζοντας όλες τις μορφές πάλης, πήρε πρωτοβουλίες που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας όλες τις προηγούμενες μέρες. Με συγκεντρώσεις και πικετοφορίες, με εξορμήσεις και συναυλίες, με ανακοινώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά η καταδίκη ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο σφαγιασμός του παλαιστινιακού λαού.

Οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και κλιμακώνονται αναδεικνύουν τον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, όποια μορφή κι αν αυτός παίρνει. Αυτό επιβεβαιώνει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, το ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης με το οποίο οι εργαζόμενοι και ο λαός μπήκαν στη μάχη με το ΠΑΜΕ. Κορυφαίες στιγμές αυτού του αγώνα είναι αναμφίβολα η απεργία και οι άλλες κινητοποιήσεις που κήρυξαν την περασμένη Τετάρτη οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αλλά και η αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στη Ραμάλα, που ολοκληρώθηκε χτες με την επιστροφή της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ