Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Κορυφαία στιγμή η αποστολή στη Ραμάλα

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στη ματοβαμμένη γη της Παλαιστίνης

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση της Ραμάλας

*

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση της Ραμάλας
Κορυφαίος σταθμός στην έκφραση της αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους αποτέλεσε η αποστολή στη Ραμάλα την Παρασκευή αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Το πρόγραμμα της αποστολής ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, έχοντας καταγράψει σημαντικές και υψηλού επιπέδου πολιτικές και συνδικαλιστικές συναντήσεις.

Ξεχωριστή σημασία είχαν η συμμετοχή της αντιπροσωπείας στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από φορείς και συνδικάτα προχτές το μεσημέρι στο κέντρο της Ραμάλας, αλλά και η επίσκεψη σε σημεία της περιοχής όπου το τείχος του αίσχους που χτίζει το Ισραήλ δημιουργεί πραγματικά ανυπόφορες, άθλιες συνθήκες επιβίωσης για τους Παλαιστίνιους.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με την ηγεσία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών στην έδρα της στη Ραμάλα. Χαρακτηριστικό της υποδοχής που επιφύλαξαν στο ΠΑΜΕ, είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της Ενωσης Χαϊντάρ Ιμπραχίμ, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από κάθε γωνιά της Παλαιστίνης. Το ΠΑΜΕ παρέδωσε στην Παλαιστινιακή τριτοβάθμια οργάνωση χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν από το υστέρημά τους οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

Ακολούθησε η συμμετοχή της αντιπροσωπείας στη διαδήλωση στο κέντρο της Ραμάλας και νωρίς το απόγεμα η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής Σαμίρ Αμπντάλα. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί που ενώνουν τον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό, ενώ από την πλευρά του το ΠΑΜΕ δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δυναμώσει κι άλλο η αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στο δίκαιο αγώνα τους για να έχουν πατρίδα.

Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία βρέθηκε το απόγευμα στο μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ, ενώ με τους Παλαιστίνιους συναδέλφους επισκέφτηκαν τα σημεία εισόδου και εξόδου από το τείχος του αίσχους, όπου οι Παλαιστίνιοι υποβάλλονται καθημερινά σε ταπείνωση προκειμένου να περάσουν στην Ιερουσαλήμ. Το πρόγραμμα της αποστολής ολοκληρώθηκε το βράδυ, με τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Μαχμούτ Μούσλαχ, βουλευτή της «Χαμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ