Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Οι ελλείψεις στοιχίζουν ζωές

Τον εθνικό δρόμο απέκλεισαν χτες οι κάτοικοι του Δήμου Αρχαγγέλου διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις ασθενοφόρων

Με μια μαχητική και μαζική συγκέντρωση οι κάτοικοι του Δήμου Αρχαγγέλου στη Ρόδο απαίτησαν το δικαίωμα στη ζωή ζητώντας την επάνδρωση του ΕΚΑΒ με τα απαραίτητα ασθενοφόρα, ώστε να έχουν τη σωστή αντιμετώπιση σε επείγουσες περιπτώσεις.

Η αιτία που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο θάνατος σε αυτοκινητικό δυστύχημα ενός 48χρονου και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε 57 λεπτά να φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Αρχαγγέλου το οποίο και αποφάσισε τη χτεσινή κινητοποίηση με τον αποκλεισμό, απ' τις 10 π.μ., του εθνικού δρόμου Ρόδου-Λίνδου στη θέση Κολύμπια. Η μόνη απάντηση που πήραν οι κάτοικοι, ήταν η επιτόπου παρουσία του Εισαγγελέα της Ρόδου για να τους επιστήσει την προσοχή, πως η συγκέντρωσή τους ήταν παράνομη!

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους συγκεντρωμένους κατοίκους του Αρχαγγέλου, μετέφερε ο Γιάννης Περδικάρης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του Κόμματος και εκλεγμένος σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει

Το «μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών που έχουν ανάγκη το ΕΚΑΒ στη Ρόδο» είχαν επισημάνει οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου, Σταύρος Σκοπελίτης, Σπύρος Χαλβατζής και Μπάμπης Χαραλάμπους με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο στις 30.10.2008.

«Με το υπάρχον προσωπικό μπορεί να στελεχώσει μόνο 2 ασθενοφόρα», υπογράμμιζαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. «Οι ανάγκες όμως, του νησιού της Ρόδου επιβάλλουν τουλάχιστον 5 ασθενοφόρα, μόνο για τα έκτακτα περιστατικά... Αποτέλεσμα, πολλές φορές η πόλη της Ρόδου (γιατί υπάρχουν περιστατικά στο νησί που είναι εκτός της πόλης της Ρόδου), να μένει χωρίς ασθενοφόρο για αρκετές ώρες, αφού τα δύο ασθενοφόρα που εδρεύουν στην πόλη της Ρόδου δεν επαρκούν να καλύψουν όλη την περιοχή με συνέπεια πολλές αναμονές... Επίσης χρειάζεται ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και 3 επιπλέον ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα να είναι μικρών διαστάσεων για την Παλιά Πόλη της Ρόδου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούσαν απ' την κυβέρνηση συγκεκριμένες ενέργειες «για την άμεση επίλυση, μέσα στο 2008, των προβλημάτων του ΕΚΑΒ της Ρόδου, γιατί η σημερινή κατάσταση είναι επικίνδυνη και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων».

Η τρισέλιδη απάντηση του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου (14.11.2008) περιορίστηκε σε τρεις αράδες που έλεγαν τα εξής: «Δημιουργείται νέος τομέας ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο. Στο συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου λειτουργεί σταθμός αεροδιακομιδών με μόνιμη παραμονή ελικοπτέρου "Σούπερ Πούμα"».

... Και επικοινωνιακή απάμβλυνση

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Ρόδου ήταν σε κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος επιχειρούσε επικοινωνιακή απάμβλυνση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας των νησιών.

Ετσι χτες θεμελίωσε το νέο Γενικό νοσοκομείο στη Σαντορίνη, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε το νέο νοσοκομείο στη Νάξο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ