Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Επιμένουν κόντρα στην ενορχηστρωμένη τρομοκρατία

Υπονομευτικά λειτουργεί, ακόμα μια φορά, η πλειοψηφία της ΠΝΟ

Αποφασιστικά στον καταπέλτη του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παραμένουν οι ναυτεργάτες του πληρώματος. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης που έστησε ο πλοιοκτήτης Μανούσης με την υποστήριξη του ΥΕΝ και του νομάρχη Εβρου, Ν. Ζαμπουνίδη (ΠΑΣΟΚ).

Μάχη για να πληρωθούν δίνουν και οι ναυτεργάτες των πλοίων «ΚΟΡΣΙΚΑ ΙΙΙ» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο πλοιοκτήτης Σπανός οφείλει δεδουλευμένα και το δώρο Χριστουγέννων.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της ΠΝΟ, ως καθαρός υπονομευτής των ναυτεργατικών συμφερόντων, χτες, μαζί με τον εφοπλιστή Αγούδημο πίεσαν τους ναυτεργάτες των πλοίων «ΜΙΛΕΝΑ» και «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας που είχαν ξεκινήσει για τα δεδουλευμένα τους και να δεχτούν να πληρωθούν με μεταχρονολογημένες επιταγές! Οι επιταγές λήγουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Η μάχη που δίνουν τα πληρώματα για το αυτονόητο, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων τους, φανερώνει ότι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές με αβάντα την αντιλαϊκή πολιτική και τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης γίνονται συνεχώς επιθετικότεροι, επιχειρώντας να συνθλίψουν ακόμα και τα στοιχειώδη ναυτεργατικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων μένουν απλήρωτοι, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και προσωπικά ο υπουργός, Αν. Παπαληγούρας, και ο υφυπουργός Π. Καμμένος λειτουργούν ως ατζέντηδες των εφοπλιστών. Από την περασμένη βδομάδα διαμεσολαβούν σε εταιρείες πετρελαιοειδών, όπως η ΕΚΟ, για να παρέχουν ...διευκολύνσεις προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ