Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.-- Εξακολουθούν οι συλλήψεις με αφορμή την παραστρατιωτική - εθνικιστική οργάνωση της Εργκένεγκον, καθώς χτες το δικαστήριο της πόλης διέταξε την απαγγελία κατηγοριών και κράτηση ακόμα «δύο υπόπτων» για συμμετοχή στο δίκτυο που σύμφωνα με την κυβέρνηση σχεδίαζε την ανατροπή της με πραξικόπημα. Οι συλληφθέντες είναι ένας πανεπιστημιακός και ένας απόστρατος συνταγματάρχης.

ΡΩΜΗ.-- Ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας «Air France - KLM» θα αγοράσει με το ποσό των 323 εκατομμυρίων ευρώ το 25% των μετοχών της νέας ιδιωτικοποιημένης «Αλιτάλια», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa».

ΧΑΡΑΡΕ.-- Χαρτονόμισμα των 50 δισ. ζιμπαμπουέζικων δολαρίων κυκλοφόρησε χτες η Κεντρική Τράπεζα της Ζιμπάμπουε. Το χαρτονόμισμα αρκεί για την αγορά μόλις τριών εφημερίδων...

ΧΑΓΗ.-- Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου απήγγειλαν χτες κατηγορίες στον πρώην αντιπρόεδρο της ΛΔ Κονγκό Ζαν Πιερ Μπέμπα για συστηματική χρήση του βιασμού σαν «όπλο πολέμου» απ' τους ένοπλους υποστηριχτές του το διάστημα 2002-03 και την υποστήριξη ανταρτών που δρουν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες ξεσπιτώθηκαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες περιοχές της κεντρικής επαρχίας Μάνιτσα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Το «Κίνημα Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND) δημοσιοποίησε φωτογραφίες δύο Βρετανών που κρατά ομήρους απαιτώντας την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη τους, Χένρι Οκαχ.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ανώτερο δικαστήριο της Ν. Αφρικής αποφάσισε χτες τελικώς τη διεξαγωγή νέας δίκης έναντι του αρχηγού του ANC, Τζέικομπ Ζούμα, με τις κατηγορίες της διαφθοράς λίγες μόλις μέρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου το Σάββατο ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μάρτη. Σε προεκλογική εκστρατεία του ANC, ο Ζούμα υποσχέθηκε μαζικές δημόσιες δαπάνες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ισχυρότερου κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Δυσμενείς καιρικές συνθήκες εμπόδισαν και χτες τις προσπάθειες διάσωσης μετά το προχτεσινό ναυάγιο φέρι μπόουτ ανοιχτά του νησιού Σουλαβέσι στην Ινδονησία. Αγνοούνται τουλάχιστον 240 απ' τους επιβάτες, διασώθηκαν 33 και βρέθηκε μόλις ένα πτώμα. Τη μέρα του ναυαγίου επικρατούσε στην περιοχή τροπικός κυκλώνας που προκάλεσε κύματα τουλάχιστον έξι μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ