Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Διαρκές Συνέδριο ο ΣΥΝ

Τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου, σώμα που απαρτίζεται απ' τους συνέδρους του τελευταίου τακτικού, αποφάσισε χτες η ΠΓ του ΣΥΝ έπειτα από πρόταση του προέδρου του Αλ. Τσίπρα, στις 6 - 8 Φλεβάρη. Θέμα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν οι προγραμματικές προτάσεις με τις οποίες ο Συνασπισμός θα συμβάλει στο υπό επεξεργασία πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ευρωεκλογές.

Αμέσως μετά το Συνέδριο ο ΣΥΝ θα προχωρήσει στη διενέργεια του εσωκομματικού δημοψηφίσματος για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών του. Η «Ανανεωτική Πτέρυγα» έθεσε θέμα να αποσαφηνιστεί πριν το δημοψήφισμα ο καταμερισμός των εκλόγιμων θέσεων του ευρωψηφοδελτίου ανάμεσα στον ΣΥΝ και στις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να υπάρξει αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει στην Ευρωβουλή. Να υπενθυμίσουμε ότι η «Ανανεωτική Πτέρυγα» επιθυμεί την εκ νέου εκλογή του Δ. Παπαδημούλη, όπως άλλωστε και ο ίδιος, ενώ η πλειοψηφία του ΣΥΝ προσανατολίζεται να επιμείνει στην εκλογή του Γραμματέα της ΚΠΕ Ν. Χουντή.

Στις 19/1 θα πραγματοποιηθεί απ' τον ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Κατόπιν αυτής της απόφασης η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να αναβάλει, αλλά όχι να ματαιώσει, την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21/1 εκδήλωσή της όπου θα κατέθετε τις θέσεις της για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί ως προς ορισμένα ζητήματα απ' τη στάση της πλειοψηφίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση χτες του Σπ. Λυκούδη, μέλος του ΠΓ και στελέχους της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», στον «ΣΚΑΪ», πως «είναι αληθές ότι το κόμμα μας, ο ΣΥΝ, με πράξεις ή παραλείψεις, με πολιτικές αστοχίες και λάθη, διευκόλυνε την επίθεση» που κατά τους ισχυρισμούς τους δέχεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ