Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές στον Νομό Κιλκίς, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Το ζήτημα της υποχρηματοδότησης για βασικά κοινωνικά αγαθά αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από ολόκληρο το φάσμα των απαραίτητων κοινωνικών κρατικών υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Νομού Κιλκίς μένουν χωρίς δουλειά, καθώς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Ολο το προηγούμενο διάστημα, η μετάθεση ευθυνών από την κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλυσε το υπαρκτό πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων.

Είναι ενδεικτικό το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εφτά κοινωνικές δομές του νομού, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες που απολάμβαναν τις υπηρεσίες των κοινωνικών δομών, αφού πλέον δεν καλύπτονται βασικές ανάγκες στη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει διαχρονικά τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, γιατί μειώνουν τα κονδύλια των κοινωνικών δαπανών (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια) και προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Νομού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ