Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προβάλλεται σαν ο καλύτερος διαχειριστής της κρίσης

Η προώθηση των «αναγκαίων τομών» και «αλλαγών» για να αντέξει η «ελληνική οικονομία» στο «διεθνή ανταγωνισμό», είναι η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που εγκαλεί την κυβέρνηση για «απουσία σχεδίου για την οικονομία».

Το ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας την επίσπευση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που επιζητά το μεγάλο κεφάλαιο, για να αντεπεξέλθει στους κανόνες της «ανταγωνιστικότητας» εν μέσω της οικονομικής κρίσης, επιχειρεί να λάβει το χρίσμα του καλύτερου διαχειριστή, επικρίνοντας τη ΝΔ για «αποτυχημένη οικονομική πολιτική».

Επικεντρώνοντας ακριβώς σ' αυτό το στόχο, ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε χτες σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι «χρειάζεται αλλαγή μπροστά στην κρίση». Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί με «επικοινωνιακή διαχείριση και αποσπασματικά μέτρα» να παρασύρει τους πολίτες, αλλά την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου πρόταξε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην κατάθεση «προτάσεων νόμων» που θα κινούνται ακριβώς στην ίδια λογική, μοιράζοντας υποσχέσεις - «ψίχουλα» στα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το διαγωνισμό «κοροϊδίας» του ελληνικού λαού στήθηκε χτες δικομματικός καυγάς, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να παρουσιάσει ένα οργανωμένο σχέδιο για την ανακούφιση των ανέργων, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια που υπάρχει, για να αποκομίσει, όπως νομίζει, εκλογικά οφέλη». Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις δύο τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ για προσλήψεις στο Δημόσιο και για τη χορήγηση μέσω του ΟΑΕΔ 1.000 ευρώ σε ανέργους δήλωσε ότι «αντί να προσπαθούμε να σώσουμε θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αντί να προσπαθούμε να δώσουμε μια ώθηση στον ιδιωτικό τομέα για να απορροφήσει ανέργους, δίνουμε χρήματα για να κάνουν κάποιοι τις ρουσφετολογικές τους προσλήψεις στο Δημόσιο».

Οι «τροπολογίες» της κυβέρνησης που καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ αποτελούν και δικές του προτάσεις, όπως κατά καιρούς τις έχει παρουσιάσει μέσω της «επιδοτούμενης εργασίας» των ανέργων που προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εξάλλου, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε...«σκληρότερη κριτική» απέναντι στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ παράλληλα ετοιμάζεται να επαναφέρει το αίτημά του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι που μπορεί να το καταθέσει ακόμα και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ