Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέκλεισαν ξανά τα «Τζάμπο»

Σε Βάρη και Αλιμο, μέλη της ΚΟΑ του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική, οργανωμένη αντίσταση

Σε νέο συμβολικό αποκλεισμό των δύο καταστημάτων της εταιρείας «Τζάμπο» σε Αλιμο και Βάρη προχώρησαν χτες οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις «μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους της εργοδοσίας», όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία διακινήθηκε πλατιά, έξω από τα καταστήματα σε περαστικούς και εργαζόμενους καταναλωτές, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον, για να ενημερωθούν. Με σημαίες, διακινώντας τον «Ριζοσπάστη», με τις ντουντούκες αμείωτα να καταδικάζουν την επιχείρηση υποταγής των εργαζομένων, απηύθυναν κάλεσμα αντίστασης. Τα συνθήματά τους γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά στους γύρω δρόμους: «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».

Προκλητική ήταν, ακόμη μια φορά, η στήριξη που η αστυνομία έδωσε απλόχερα στην εργοδοσία. Στον Αλιμο, αστυνομικοί επιχείρησαν να οδηγήσουν στο τμήμα διαδηλωτή, επειδή - όπως είπαν - έγραφε συνθήματα στο έδαφος! Η αποφασιστική αντίδραση των διαδηλωτών ανάγκασε την αστυνομία να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, συνεχίζοντας ωστόσο να «επιτηρεί» την κινητοποίηση από πιο μακρινή απόσταση. Απαντώντας και σ' αυτήν την προσπάθεια εκφοβισμού, οι συγκεντρωμένοι «μετέφεραν» την κινητοποίηση και στα κοντινά καταστήματα «Πράκτικερ» και «Καρφούρ». Στη Βάρη, οι διαδηλωτές μπήκαν με τις σημαίες και μέσα στο κατάστημα, ξεκαθαρίζοντας πως η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του Νίκου Νικολόπουλου, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Κομνηνό, με την παρουσία δικηγόρου, του απολυμένου εργαζόμενου και της βουλευτή του ΚΚΕ Εύας Μελά, ενημέρωσαν προχτές και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ι. Σακελλάκο σχετικά με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και την τρομοκρατική απόλυση του εργαζομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ