Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Προσπαθεί να ποινικοποιήσει το συνδικαλισμό

Στις άθλιες και ανυπόστατες κατηγορίες στελεχών της σχολής στηρίχτηκε η χτεσινή κλήση του Χάρη Χουρδάκη, στελέχους της ΣΕΑΑΝ, να καταθέσει στην αστυνομία

Ανυπόστατες κατηγορίες, για δήθεν πρόκληση επεισοδίων στη σχολή, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των σπουδαστών τον περασμένο Οκτώβρη, επιστρατεύει η διοίκηση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου και παρατρεχάμενοί της προκειμένου να σύρουν στην αστυνομία το συνδικαλιστή και στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) Χάρη Χουρδάκη, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση. Χτες ο Χ. Χουρδάκης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων ενημερώθηκε για τα έγγραφα της δικογραφίας και πήρε προθεσμία 48 ωρών για να καταθέσει. Το ανυπόστατο των κατηγοριών - που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να διαταχθεί η διενέργεια προανακριτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών - προκύπτει από τις ίδιες τις καταθέσεις.

Τον περασμένο Οκτώβρη, οι σπουδαστές με τη στήριξη της ΣΕΑΑΝ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό από τις εγγραφές της σχολής νέων ανέργων ΑμΕΑ που είχαν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αλλά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας από τη διεύθυνση και στελέχη της σχολής. Οι ίδιοι άνθρωποι που παρανόμησαν και αυθαιρέτησαν σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που επιστράτευσαν την τρομοκρατία για να καταπνίξουν κάθε αντίδραση (αποβολές αγωνιστών σπουδαστών, απειλές κλπ) κλιμακώνουν την επιχείρηση φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής, με ανυπόστατες κατηγορίες.

Στην κατάθεσή της η διευθύντρια της σχολής Ζαφειρώ Μπαλουτή (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα κατηγορεί το στέλεχος του αναπηρικού κινήματος για... απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας! Η μαρτυρία μάλιστα «στηρίζεται» από τη μαρτυρία καθηγητή της σχολής (που εμφανίζεται και ως συνδικαλιστής), ο οποίος, αν και δηλώνει ότι βρισκόταν σε αίθουσα διδασκαλίας, «επιβεβαιώνει» τα όσα ισχυρίζεται η διευθύντρια ότι συνέβησαν στο γραφείο της! Προκαλεί η διευθύντρια, η οποία στην κατάθεσή της δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη των αναφερομένων «δεδομένου ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας», ενώ η δίωξη βασίστηκε στη δική της αναφορά!

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα ξεκαθαρίζει ότι θα δώσει απάντηση και στη νέα πρόκληση εντείνοντας τους αγώνες του για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και ενάντια στην τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ