Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Σταθερά στο πλευρό της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Από την πρώτη μέρα της νοσηλείας της στον «Ευαγγελισμό» και καθημερινά το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου (ΣΕΝΕ) εκδήλωσε έμπρακτα τη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη και συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που δέχτηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων δολοφονική επίθεση με βιτριόλι, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Αμέσως το ΣΕΝΕ κατήγγειλε την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ συμπαραστάθηκε στην εργαζόμενη και την οικογένειά της με την καθημερινή ιατρική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας της, αλλά και με οικονομική συμπαράσταση του σωματείου, μαζί με τις καθαρίστριες του «Ευαγγελισμού». Το ΣΕΝΕ έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, να καλύψει η διοίκηση του νοσοκομείου όλα τα έξοδα νοσηλείας της συνδικαλίστριας.

Το ΔΣ του ΣΕΝΕ, που συνεδρίασε χτες, ζητάει να φύγουν οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία και όλοι οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι υπάλληλοι των νοσοκομείων. Απαιτούν, ακόμα και στο τωρινό εργασιακό καθεστώς, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις πρώην ΔΕΚΟ να είναι μέλη των αντίστοιχων τοπικών και κλαδικών σωματείων και τριτοβάθμιων οργανώσεων. Ακόμα, να τηρηθούν αυστηρά όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε αυτά τα πλαίσια, στις 28 - 29 Γενάρη 2009, διεκδικώντας την επίλυση των τοπικών προβλημάτων του νοσοκομείου, αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία, το Σωματείο διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα στις 8:30 π.μ, μαζί με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου, το κλαδικό τους Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και όλους όσοι εργάζονται στα συνεργεία. Διεκδικώντας πρόσληψη προσωπικού, μονιμοποίηση όλων, να φύγουν οι εργολάβοι απ' τα νοσοκομεία, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και ενάντια στην τρομοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε με τους εργολάβους, ούτε με τις ατομικές συμβάσεις έργου (2016-08-04 00:00:00.0)
Απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης (2012-03-03 00:00:00.0)
Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία! (2009-01-29 00:00:00.0)
Εστειλε χαφιέ στη συνέλευση του Συνδικάτου! (2007-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ