Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η διοίκηση του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (ΑΦΡΙΚΟΜ) πραγματοποίησε χτες απ' τη βάση της στη Γερμανία την πρώτη της αποστολή: αερομεταφορά δεκάδων φορτηγών και άλλων μηχανημάτων για τους Ρουαντέζους στρατιώτες που υπηρετούν σε αποστολή του ΟΗΕ στο Νταρφούρ του Σουδάν.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ρωσο-βρετανικού κολοσσού TNK-BP είναι από χτες ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρτν Σρέντερ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Αλι Αχμεντ Αλι Χάμαντ, πρώην μουτζαχεντίν που πολέμησε Σέρβους στο πλευρό Βόσνιων μουσουλμάνων ζήτησε χτες άσυλο στη Σερβία και εάν του δοθεί ενδέχεται να συνεργαστεί με τις σερβικές αρχές για υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού στην κεντρική Βοσνία, την περίοδο 1992-1995.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Το θάνατο 27 παιδιών, ηλικίας ως και 10 ετών, μέσα σε διάστημα δύο βδομάδων, προκάλεσε επιδημία χολέρας στο κρατίδιο Εμπονιί στη νοτιοανατολική Νιγηρία. Τα παιδάκια πέθαναν πίνοντας μολυσμένο νερό από στέρνα...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ολοκληρώθηκε χτες η φάση αποχώρησης από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, των αιθιοπικών στρατευμάτων, τα οποία στήριζαν την υποστηριζόμενη από τη δύση προσωρινή κυβέρνηση της Σομαλίας. Στο μεταξύ προχτές, σκοτώθηκαν πάνω από 21 άνθρωποι στις συγκρούσεις μεταξύ μετριοπαθών και πιο ακραίων ισλαμιστών. Οι τελευταίοι μάλιστα εκτόξευσαν απειλές για επίθεση κατά των περίπου 3.000 στρατιωτών από Ουγκάντα και Ρουάντα που συμμετέχουν στην αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Δολοφονική μεταναστευτική πολιτική ακολουθεί η Ταϊλάνδη, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων μεταναστών που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Βιρμανία και το Μπαγκλαντές. Οπως καταγγέλλουν τα θύματα, Ταϊλανδοί στρατιώτες που εντόπισαν σκάφη μεταναστών, έδεσαν τους επιβάτες, διέλυσαν τις μηχανές των σκαφών τους και τους ξανάριξαν στη θάλασσα χωρίς φαγητό και νερό, ή δυνατότητα να αντιδράσουν, για να πεθάνουν...

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας αξιωματικός του αφγανικού στρατού, που συμπορεύεται με τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής και 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες στην επαρχία Χεράτ, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων στην Τουρκία, αναφορικά με την παραστρατιωτική οργάνωση «Εργκένεγκον», η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση σχεδίαζε πραξικόπημα ανατροπής της. Τελευταίος συλληφθείς είναι ο απόστρατος ταξίαρχος Λεβέντ Ερσόζ, που όπως υποστηρίζεται είχε σχέσεις με την οργάνωση.

ΜΟΣΧΑ.-- Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κουρίλων Νήσων, στη ρωσική άπω ανατολή, ανακοίνωσε χτες το βράδυ το Κέντρο Γεωφυσικών Ερευνών των ΗΠΑ, ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρία Νόβοστι» μετέδωσε ότι το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κοντά στην παραλιακή πόλη Πετροπαβλόφσκ Καμτσάτσκι, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ