Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Αντιπαράθεση για την «προμήθεια»

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου και του πρώην Γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σ. Ζησιμόπουλου και Π. Αδαμόπουλου αντίστοιχα, μετατράπηκε η χτεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της εκβίασης της «ΜΕΒΓΑΛ».

Στη δίκη, όπου ο Π. Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Π. Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κ. Κωνσταντινίδης κατηγορούνται πως ζήτησαν προμήθεια 2,4 εκατ. ευρώ για να «σβήσουν» πρόστιμο της Επιτροπής προς τη «ΜΕΒΓΑΛ», η έδρα εξέτασε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σ. Ζησιμόπουλο. Στην ερώτηση αν είχε ενημερωθεί από τον Π. Αδαμόπουλο πως θα χρησιμοποιήσει άτομο εκτός Επιτροπής για την επικοινωνία με την εταιρεία, ο πρόεδρος το αρνήθηκε «εξοργίζοντας» τον πρώην γενικό διευθυντή. Ο τελευταίος πήρε το λόγο και είπε πως είχε ενημερώσει τον πρόεδρο πως θα χρησιμοποιούσε ανθρώπους που συνδέονταν με τον Σ. Τσιτουρίδη για να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, καθώς αυτή είναι μια πρακτική και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε υποθέσεις καρτέλ.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δικηγόρο της «ΜΕΒΓΑΛ», στις 6 Σεπτέμβρη του 2006, όπου και του κατήγγειλε την «εκβίαση» μέχρι και την ημέρα που συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ