Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γραμμή συσπείρωσης ο αγώνας για άλλη πολιτική

Ανακοίνωση της ΝΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς

Τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς που βρίσκεται ξανά στους δρόμους χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης και έντασης της πάλης για ν' ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική στον αγροτικό τομέα, υπέρ του λαού και της χώρας μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς που αυτό το διάστημα βρίσκεται ξανά στους δρόμους.

Οι αγώνες αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, στρέφονται κατά της πολιτικής που τους ξεκληρίζει, κατά της ΚΑΠ και της ΕΕ που εφαρμόζουν τα κυβερνητικά κόμματα και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Οι κομμουνιστές αγρότες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων, παλεύοντας με ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αντίθετα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. συναγωνίζονται αναμεταξύ τους σ' έναν αγώνα δρόμου για τον αποπροσανατολισμό και τον ευνουχισμό του κινήματος με στόχο τον πλήρη έλεγχό του και την εκτροπή του σε "αγωνιστικές" φιλοευρωπαϊκές κινητοποιήσεις με αιτήματα φιλικά προς την κυβέρνηση και βούτυρο στο ψωμί της ΕΕ.

Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι συνεργασίες αγροτικών στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στα πλαίσια των κατασκευασμένων από τους ίδιους συντονιστικών επιτροπών και σε κόντρα με τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που στα πλαίσια της ΠΑΣΥ εξήγγειλαν, πολύ πριν από αυτή την "ανίερη" συμμαχία τους, τις κινητοποιήσεις.

Ετσι, εκ των πραγμάτων αυτές οι κινητοποιήσεις αναδείχνουν με τον πιο παραστατικό και ανάγλυφο τρόπο ποιος πάει με ποιον και ποιος συνεργάζεται με ποιον, για ποιο σκοπό και με ποια αιτήματα και προοπτική.

Οσα το ΚΚΕ έλεγε τόσα χρόνια τώρα, έρχεται σήμερα αυτή η εξέλιξη στο αγροτικό ζήτημα να τα αποδείξει στην πράξη.

Πως όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου όταν "ο κόμπος φτάνει στο χτένι" και υπάρχει κίνδυνος γι' αυτούς γενικού ξεσηκωμού, όπως τώρα στην αγροτιά, τότε συμμαχούν και συνεργάζονται προκειμένου να απομονώσουν το ΚΚΕ και να καταπνίξουν το κίνημα.

Αυτό γίνεται σήμερα.

Συμμάχησαν και συνεργάστηκαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΛΑ.Ο.Σ. μέσα στο αγροτικό κίνημα και σε μια γραμμή διαχείρισης της κρίσης στα πλαίσια της ΚΑΠ και της ΕΕ βάζοντας ως αιτήματα "ασπιρίνες" για τη μικρομεσαία αγροτιά και με στόχο την υπονόμευση και το "ξεφούσκωμα" κάθε ανατρεπτικής φωνής και δύναμης.

Οι δύο γραμμές, οι δύο πολιτικές στον αγροτικό τομέα και στο κίνημα φαίνονται πια πεντακάθαρα και αποτελούν πηγή άντλησης προβληματισμού και συμπερασμάτων όχι μόνο για τη μικρομεσαία αγροτιά αλλά συνολικότερα για τους εργαζόμενους.

Μέσα από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα που να συνοδεύονται από βήματα καταδίκης αυτών των κομμάτων και ενίσχυσης του ΚΚΕ έστω και αν κάποιος διαφωνεί σε κάποια ζητήματα μαζί του.

Οι αγώνες είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι και το ΚΚΕ είναι κόμμα των αγώνων και των θυσιών. Ομως, οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες όσο σκληροί και αν είναι μπορεί να καθυστερήσουν αλλά δεν μπορεί να αποτρέψουν τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές εξελίξεις εάν δε συνοδεύονται από την πολιτική καταδίκη των υπεύθυνων κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ. και την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα οι αγρότες κουβαλούν στην πλάτη τους "βαριές" εμπειρίες από τέτοιες εξελίξεις. Οπως πριν λίγα χρόνια η ΝΔ ως αντιπολίτευση το έπαιζε μαχητής και υπερασπιστής της αγροτιάς, έτσι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως ο σωτήρας της τάζοντας "λαγούς με πετραχήλια", προσπαθώντας να εγκλωβίσει σε μαζική κλίμακα τη δυσαρέσκεια και την ψήφο τους.

Λες και οι αγρότες ξέχασαν τον πόλεμο που τους εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερους αγώνες με αποκορύφωμα τη δολιοφθορά των τρακτέρ στις Μικροθήβες με τη ζάχαρη, την άμμο στα ρεζερβουάρ πετρελαίου, με τα σκισμένα λάστιχα από τις ξιφολόγχες, με τα χιλιάδες αγροτοδικεία, κλπ.

Στην ίδια γραμμή κινείται και σήμερα το ΠΑΣΟΚ που με τις εξαγγελίες του προέδρου του εξυμνεί την ΚΑΠ και την ΕΕ και στηρίζει τη στρατηγική της για επιχειρηματική και πράσινη γεωργία διά μέσου του ξεκληρίσματος των μικρών και μεγάλωμα των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών γης.

Γίνεται φανερό πως οι υπεύθυνοι γι' αυτή την απελπιστική κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που είναι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, προσπαθούν με κάθε μέσο να καταπνίξουν το κίνημά της και να το εγκλωβίσουν σε ελεγχόμενες από τους ίδιους φιλοευρωπαϊκές κινητοποιήσεις με στόχο τον πλήρη εκφυλισμό του.

Ομως, αυτό που δεν κατάφεραν έως τώρα, παρά την εναλλαγή ρόλων στην υπονόμευση του κινήματος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ., δε θα το καταφέρουν ούτε τώρα.

Η μικρομεσαία αγροτιά σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί, και τον αγώνα να δυναμώσει αποσπώντας λύσεις σε οξυμένα και άμεσα αιτήματα σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ, και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου να καταδικάσει ενισχύοντας το ΚΚΕ και αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης.

Πάνω σ' αυτό το δρόμο πάλης καλεί η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ να συσπειρωθεί και να παλέψει η μικρομεσαία αγροτιά, έτσι που να γίνονται βήματα στο άνοιγμα του ορίζοντα για μιαν άλλη πολιτική στον αγροτικό τομέα, υπέρ του λαού και της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ