Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιλαϊκές μεθοδεύσεις

Στην «επικαιροποίηση» της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής προχωρούν κυβέρνηση και ΕΕ αξιοποιώντας σε όφελος των κεφαλαιοκρατών τη συνεχιζόμενη κρίση και τον αναμενόμενο, σύμφωνα με τους ίδιους, «δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Στις 19 του Γενάρη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις «έκτακτες προβλέψεις» για την οικονομική δραστηριότητα. Στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει για έγκριση στις Βρυξέλλες το «επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), το πρόγραμμα για την εθνική πολιτική που θα εφαρμοστεί κάτω από τις σημερινές οξυμένες συνθήκες. Μοναδικός στόχος τους η κατά το δυνατόν αναίμακτη έξοδος του μεγάλου κεφαλαίου από την κρίση, η μετακύληση όλων των συνεπειών της στα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα.

Η κλιμάκωση αυτής της πολιτικής θα έχει και συνέχεια. Μέσα στην άνοιξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιώσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με πρόσχημα την αποφυγή του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού». Οι σχεδιασμοί τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξενίσουν τα λαϊκά στρώματα.

Δικός μας μονόδρομος είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, έχει μπροστά του νέα και αυξημένα καθήκοντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ