Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του κλαδικού Συνδικάτου Καθαριστών, Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στη συνδικαλίστρια και εργαζόμενη Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία δέχτηκε δολοφονική επίθεση παραμονές Χριστουγέννων και νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί ότι η Κ. Κούνεβα, που αρχικά νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μίλησε με τη μητέρα της και ευχήθηκε γρήγορα ανάρρωση ενώ δήλωσε ότι η δολοφονική επίθεση δεν πρόκειται να φοβίσει τους εργαζόμενους και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματά τους.

ΠΑΤΡΑ: Σε ωριαίο αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων του ομίλου Καμπέρου στην Πάτρα, προχώρησαν χτες μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις 12 απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, λίγες μέρες πριν, το μηχανουργείο του Κονίδη στο Δρέπανο Πατρών έβαλε λουκέτο, πετώντας στο δρόμο 50 εργαζόμενους. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης» και καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να επαναπροσληφθούν». Με αυτή τη φράση απάντησαν χθες τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) στη διεύθυνση του σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» που απέλυσε πρόσφατα 10 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπροστά από το κατάστημα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Πλήθος εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του ΕΚΚΙ, συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά μπροστά από την είσοδο του καταστήματος, την απέκλεισαν μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας και παράλληλα ενημέρωσαν τον κόσμο για τις απολύσεις και την εν γένει στάση της επιχείρησης.

ΕΥΑΘ: Με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε χτες εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων και του συλλόγου υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ, κατήγγειλαν τη διοίκηση της εταιρείας ότι αρνείται να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα προσλήψεις προσωπικού. Επίσης, κατήγγειλαν ότι για το 2008 τους πρότεινε μηδενική αύξηση στους μισθούς και για το τρέχον έτος 2%.

ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σε συγκέντρωση στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος) και πορεία στο υπουργείο Υγείας καλεί το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων τη Δευτέρα 19 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. Διεκδικούν να γίνουν οι εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος (έχουν να γίνουν 3 χρόνια) και να μην τροποποιηθεί ο νόμος 1666/86 για το οδοντοτεχνικό επάγγελμα.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 28 Γενάρη από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του εργασιακού ωραρίου αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση θα γίνει για τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο και το εφάπαξ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει 24ωρη απεργία στις 25 Φλεβάρη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ