Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνίστριας

Μέσα στις αγκαλιές συντρόφων, συγγενών και φίλων, των φιλοξενουμένων και του προσωπικού στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», άφησε την τελευταία της πνοή, στα 89 της χρόνια, η αξέχαστη συντρόφισσά μας

ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ

Η Ελπίδα γεννήθηκε στη Νικιασιανή Καβάλας, όπου χτες ενταφιάστηκε η σορός της. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, πάλεψε μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αφιέρωσε, με συνέπεια, επί δεκαετίες τη ζωή της στους αγώνες του λαού μας για καλύτερη ζωή, κατάργηση της εκμετάλλευσης, το σοσιαλισμό -κομμουνισμό. Αναδείχτηκε πρωτοπόρα συντρόφισσα, δύο φορές βραβεύτηκε από την ΚΟ Καλλιθέας για την πολύπλευρη προσφορά της.

Με δική της επιλογή και αίτημα, η Ελπίδα έγινε δεκτή στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για τη φιλοξενία του οποίου αφειδώλευτα σκορπούσε επαίνους. Παρά τη συνεχή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή φροντίδα, επίμονη ήταν η επιθυμία της ν' αφήσει την τελευταία της πνοή στο «Σπίτι του Αγωνιστή», όπως τελικά και συνέβη στις 18.1.09.

Η Ελπίδα ταύτισε τη ζωή της με το ΚΚΕ και τιμημένα πορεύτηκε σ' αυτό το δρόμο. Εκδηλη είναι η βαθιά συγκίνηση όσων έζησαν κοντά της στο ΣΠΙΤΙ, φιλοξενούμενοι και προσωπικό, που, αντί για στεφάνι στον τάφο της, κατέθεσαν 250 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ