Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον

Εκδήλωση για το νέο χρόνο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών '67-'74

Σε αγωνιστικό κλίμα έγινε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση κοπής της πίτας του ΣΦΕΑ, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου που γέμισαν ασφυκτικά οι αγωνιστές
Σε αγωνιστικό κλίμα έγινε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση κοπής της πίτας του ΣΦΕΑ, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου που γέμισαν ασφυκτικά οι αγωνιστές
Με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας και με τη διαβεβαίωση ότι θα επιμείνουν, όπως το επιβάλλει η αγωνιστική τους παράδοση, σε μιαν άλλη πορεία με την προοπτική της λαϊκής κυριαρχίας, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ)'67 - '74, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Με το χαμόγελο και κάτω από τους ήχους εμπνευσμένης από τους αγώνες του λαού μουσικής, οι συμμετέχοντες γέμισαν την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Με την επισήμανση του προέδρου του ΣΦΕΑ, Δημήτρη Πρωτοψάλτη, ότι με την έναρξη του 2009 «ζούμε την εξόντωση των Παλαιστινίων αμάχων από τους Ισραηλινούς», αφιερώθηκε και συμβολικά το πρώτο κομμάτι της πίτας στην ειρήνη. Ο πρόεδρος, στο χαιρετισμό του, στηλίτευσε τις «δήθεν αμερόληπτες παραινέσεις για κατάπαυση των εχθροπραξιών που εξισώνουν τους εγκληματίες Ισραηλινούς με τα θύματά τους».

Αναφερόμενος στη χρονιά που έφυγε, ο Δ. Πρωτοψάλτης τόνισε πως μας κληροδότησε κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που συνθέτουν μια γενική εικόνα κρίσης. Την ίδια ώρα, όπως συμπλήρωσε, οι σχεδιασμοί της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και οι κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ δε διστάζουν να στηρίξουν ή να επιβάλουν προτεκτοράτα κάθε είδους και μορφής.

Η αισιοδοξία, όμως, και η επιμονή για να μπουν τα θεμέλια μιας άλλης πορείας είναι δυνατή. Αλλωστε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Πρωτοψάλτης, «λαοί που όρθωσαν την αντίστασή τους αποτελούν στέρεες βάσεις για την προοπτική της λαϊκής κυριαρχίας», είπε διαβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, ότι ο ΣΦΕΑ θα συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή, αταλάντευτα προσηλωμένος στους καταστατικούς του σκοπούς που «μας επιβάλλουν να στεκόμαστε αντάξια στην αγωνιστική μας παράδοση». Ο ίδιος διαβεβαίωσε, τέλος, για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για την ανάδειξη των μνημειακών χώρων και τη συντήρηση του αρχείου του.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο Κ. Μαραγκουδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ