Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Αλληλεγγύη χωρίς σταματημό

Ξεχωριστή η προσφορά 4.200 ευρώ για τους Παλαιστίνιους, την οποία οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ παρέδωσαν στο ΠΑΜΕ

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων εξαναγκάζεται να επιβιώσει με ψίχουλα, η ανιδιοτελής προσφορά χρημάτων από τους απόμαχους της δουλειάς για το λαό της Παλαιστίνης αποκτά ιδιαίτερη, διπλή σημασία. Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκτός από τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης, προσφέρουν 4.200 ευρώ μέσω του ΠΑΜΕ, για την κάλυψη μέρους των τεράστιων αναγκών που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός μετά τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών στη Γάζα.

Τη Δευτέρα, 26 Γενάρη, στις 12 μ.μ., θα παραδοθεί στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, η δεύτερη παρτίδα φαρμακευτικού υλικού που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ, αλλά και κουβέρτες που αγόρασε μαζί με Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού και χρημάτων στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

-- Χτες, ξεκίνησε στην Ικαρία τριήμερο κινηματογραφικών προβολών, αφιερωμένο στον παλαιστινιακό κινηματογράφο, με πρωτοβουλία συνδικάτων και μαζικών φορέων του νησιού, με την υποστήριξη και των δήμων της Ικαρίας. Σήμερα, οι εκδηλώσεις γίνονται στον Αγιο Κήρυκο και ολοκληρώνονται αύριο, στις Ράχες. Οι ίδιοι φορείς καλούν τους κατοίκους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και συγκεντρώνοντας φαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά, ορούς τροφής, ορούς τόνωσης, βιταμίνες, αντιασθματικά).

-- Η Επ. Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση για την Παλαιστίνη και γενική συνέλευση για εκλογή νέας Γραμματείας αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στο «Λαϊκό Στέκι», πλατεία Πλυτά 1.

-- Τη Δευτέρα, η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», στις 7 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Παπαναστάση, συντ/ρχη ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ.

-- Την Τρίτη 27 Γενάρη, η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας διοργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Καλλιθέας, στις 7 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας ΕΕΔΥΕ.

Η Επ. Ειρήνης Ιλίου, διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία για την Παλαιστίνη την Τετάρτη, 28 Γενάρη, στις 7.00 το απόγευμα στο δημαρχείο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Τη συμπαράστασή της στο λαό της Παλαιστίνης εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Παγκληρική - Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ