Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ
Η ενίσχυση του κεφαλαίου στους πρώτους στόχους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινήσεις εντυπωσιασμού του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη γενικότερη κατασκευασμένη ευφορία για «αλλαγές» στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και να προωθήσει παραπέρα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Χτες, συναντήθηκε με τους ηγέτες του αμερικανικού Κογκρέσου για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία του, ανάμεσα στους οποίους ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης των Δημοκρατικών στο ίδιο Σώμα, Στένι Χόγιερ, παρουσία και των ηγετών της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία και τη Βουλή, Μιτς Μακόνελ και Τζον Μπένερ αντίστοιχα. Ζήτησε, μάλιστα, και από τις δύο πλευρές να στηρίξουν το σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα της οικονομίας απαιτούν άμεση δράση, ακόμα και αν ορισμένα μέλη διαφωνούν σε πλευρές του σχεδίου. Ηδη, μέρος του σχεδίου των 825 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει εγκριθεί από διάφορες επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε από κυβερνητική πηγή ότι ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την άρση των περιορισμών στην κυβερνητική χρηματοδότηση για ομάδες που προσφέρουν υπηρεσίες άμβλωσης ή συμβουλευτικές. Επιπρόσθετα, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Geron Corporation» ανακοίνωσε χτες ότι πήρε την άδεια να ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή στον άνθρωπο μιας θεραπείας με χρήση εμβρυακών βλαστοκυττάρων - το οποίο προορίζεται για ασθενείς που έχουν μείνει παράλυτοι έπειτα από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη.

  • Σχολιάζοντας την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπάρακ Ομπάμα, ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, στους στοχασμούς του την Πέμπτη αναφέρει πως πρόκειται για τον 11ο Πρόεδρο των ΗΠΑ από τη νίκη της Επανάστασης, ο οποίος, παρά την εμφάνιση «έξυπνου και ευγενή» ανθρώπου, «δεν έχει ακόμα λάβει τη βασική δοκιμασία: Τι θα κάνει όταν η εξουσία που έχει τώρα αποδείξει να είναι απόλυτα άχρηστη για να ξεπεράσει τις αδιάλυτες ανταγωνιστικές αντιφάσεις που θέτει το σύστημα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ