Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βία και νοθεία

«Κινητοποίηση» στο υπουργείο Οικονομικών για σήμερα με αίτημα να χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και στους ανάπηρους, ανακοίνωσε η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμΕΑ), κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού, ενόψει του συνεδρίου της, στις 6 - 7 Φλεβάρη. Η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ, αφού έβαλε πλάτη για να περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση της Ειδικής Αγωγής, η πολιτική που καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια, στο περιθώριο τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, έρχεται λίγες μέρες πριν το συνέδριο να φορέσει ...αγωνιστική λεοντή προς άγραν ψήφων.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται η προσπάθεια για τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των οργανώσεων των ΑμΕΑ. Προχτές Κυριακή, ο πρόεδρος της ΕΣΑμΕΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρωτοστάτησε με ωμό πραξικοπηματικό τρόπο στην αλλαγή του Καταστατικού του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις και του ελέγχου του εκλογικού σώματος (π.χ., να ψηφίζουν οι τυφλοί με στυλό και όχι στη γραφή Μπράιγ κ.ά). Παρά την απουσία απαρτίας στη γενική συνέλευση, με συνοπτικές διαδικασίες και τη βία των σεκιούριτι απέναντι στα μέλη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) που αντιδρούσαν στη νοθεία, οι ενορχηστρωτές της νοθείας εμφανίστηκαν να ψήφισαν την τροποποίηση 12 άρθρων του Καταστατικού σε μια ώρα!

Μετά από αυτά, η ΕΣΚ ΑμΕΑ καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να μη νομιμοποιήσουν το νόθο συνέδριο της ΕΣΑμΕΑ, αποφάσισε καμία συμμετοχή των μελών της σ' αυτό και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ., έξω από το ξενοδοχείο NOVOTEL όπου θα γίνεται το συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ