Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλή χρονιά με πιο ατσαλωμένο ΚΚΕ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το περασμένο Σάββατο η ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ζεστό συντροφικό κλίμα, η ΚΕ του ΚΚΕ έκοψε το περασμένο Σάββατο την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στην έδρα της, στον Περισσό. Παρόντα τα ίδια τα μέλη της ΚΕ, στελέχη της ΚΝΕ, αλλά και βετεράνοι αγωνιστές του Κόμματος, που με λίγους μεζέδες κι έναν καφέ, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, έχοντας επίγνωση και το τι φέρνει μαζί της αυτή η χρονιά.

«Μια ακόμα καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια γενικευμένη κρίση από τις πιο οξυμένες που έχει περάσει ο καπιταλισμός», σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πριν το κόψιμο της πίτας. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ βρέθηκε έτοιμο απέναντι στην κρίση και η ανάλυσή του για το χαρακτήρα της δυσκολεύει τους υποστηριχτές τους καπιταλισμού να αποδώσουν την κρίση απλά σε κάποιες στρεβλώσεις της καπιταλιστικής οικονομίας και να αποκρύψουν τις νομοτέλειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Σημείωσε ακόμα τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη αγώνων με ταξικά χαρακτηριστικά της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των επαγγελματιών, της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και κατέληξε, μιλώντας για το επικείμενο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ είναι σήμερα πιο έτοιμο, πιο ατσαλωμένο από χτες - έχει δίπλα του μια πιο έμπειρη, πιο δυνατή και ατσαλωμένη κομμουνιστική νεολαία - για να δώσει τη μάχη των ιδεών ώστε αυτές να γίνουν υλική δύναμη στα χέρια της εργατικής τάξης, να γίνουν παράγοντες αφύπνισης και οργάνωσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ