Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αντιδρούν στο μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών

Αντιδρούν στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους και πέρασαν στην αντεπίθεση με προσφυγές κατά της διάταξης του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού κάποια από τα συνολικά 36 άτομα των οποίων δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που ερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς», με διάταξή του ζήτησε το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών 36 ατόμων, πρώην και νυν στελεχών της «Ζήμενς», του ΟΤΕ, χρηματιστές και επιχειρηματίες. Στη διάταξη του ανακριτή αναφέρεται ότι εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και πως μεταξύ των άλλων αδικημάτων είναι και η κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 2 - 3 άτομα έχουν ήδη προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και υποστηρίζουν ότι οι λογαριασμοί που δεσμεύτηκαν με τη διάταξη Ζαγοριανού, ήταν είτε μισθοδοσίας είτε σύνταξης και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τη διακίνηση του μαύρου χρήματος από τη «Ζήμενς».

Πάντως, η υποβολή του σχετικού αιτήματος δεν αναστέλλει την εκτέλεση της διάταξης του ανακριτή, εκτός κι αν προκύψουν νέα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ