Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών

Κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Βουλγαρίας και Ελλάδας

Οπως είναι γνωστό, πρόσφατα η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε την παρέμβαση της ΕΕ κατά των κινητοποιήσεων των αγροτών της χώρας μας. Χτες Πέμπτη 29 του Γενάρη 2009 τα Κομμουνιστικά Κόμματα Βουλγαρίας και Ελλάδας εξέδωσαν την παρακάτω Κοινή Ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις της φτωχο-μεσαίας αγροτιάς της Ελλάδας, που δίνει τη μάχη για να μην εξαφανιστεί εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Ελλάδας, που τα προβλήματά τους είναι σε ένα βαθμό κοινά με αυτά που αντιμετωπίζουν και οι άλλοι φτωχομεσαίοι αγρότες στις χώρες της ΕΕ. Η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι εξευτελιστικές τιμές για τους αγρότες, την ώρα που κερδοφορούν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Είναι αποτέλεσμα της ΚΑΠ της ΕΕ, που επιδιώκει την εμβάθυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και στην ύπαιθρο, υπέρ των μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Οι αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής τους, έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, με κάθε μορφή πάλης που αυτοί συλλογικά επιλέξουν, την αναπλήρωση του εισοδήματός τους, τις εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα και άλλα μέτρα, που μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τα καρτέλ, τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια, την ΕΕ. Στο πλευρό τους πρέπει να έχουν όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που αντικειμενικά έχουν κοινά συμφέροντα, ώστε να μη διευρυνθεί η ανεργία στις πόλεις, να υπάρχει διατροφική επάρκεια με φτηνά και ασφαλή τρόφιμα.

Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ