Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Ο αγώνας σας είναι και δική μας υπόθεση

Την άθλια επίθεση που εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ενάντια σε «παραγωγικές τάξεις», όπως αναφέρει, που κινητοποιούνται, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Υπογραμμίζει ότι αυτή η επίθεση έχει στόχο «την παραπέρα θωράκιση των ξενοδόχων από τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν». Είναι προφανές, συνεχίζει, ότι αυτό που τους νοιάζει είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους.

Τονίζει ότι «οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου είναι οι πραγματικές "παραγωγικές τάξεις" (εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) που πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις για χάρη των πλουτοκρατών. Το εργατικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα θεωρούν και δική τους υπόθεση τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες, αρνούμενοι να δεχτούν το ξεκλήρισμά τους σε όφελος των σύγχρονων τσιφλικάδων». Και καταλήγει τονίζοντας ότι η ελπίδα όλων για πραγματική ευημερία παραμένει το μέτωπο εργατών, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων ενάντια στα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ενωση και στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εκφράζουν με ψήφισμά τους Συνδικάτα Μετάλλου, που προχτές πραγματοποίησαν σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής τους δράσης. Το κοινό ψήφισμα, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, υπογράφουν τα συνδικάτα μετάλλου: Πειραιά, Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», «ΜΑΣΙΝΑ» Ελευσίνας, Βοιωτίας, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών. Καλούν τους μεταλλεργάτες να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στον αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και υπογραμμίζουν: «Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο που μας πετά στο περιθώριο, έχουμε κοινά συμφέροντα, την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Η Ενωση Καθαριστηρίων

Στη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει η διοίκηση της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση». «Ο περιορισμός του εισοδήματος των μικρών αγροτών, η πολιτική που συγκεντρώνει τη γη σε λίγα χέρια, που μειώνει την εγχώρια παραγωγή και αυξάνει τις εισαγωγές, είναι η ίδια που περιορίζει το εισόδημα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και υποβαθμίζει τις διατροφικές ανάγκες τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ενωση προσθέτει ότι πρόκειται για την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και σημειώνει ότι «ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ