Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η «νομιμότητα» της ΕΕ...

Τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ πήγε να τα «κουκουλώσει» με ένα ψευτοπακέτο αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να κάνει δήθεν αντιπολίτευση, φτάνοντας σε σημείο ν' αναρωτιέται αν αυτές οι αποζημιώσεις είναι σύννομες ή όχι με την ΕΕ.

Η αγροτιά βγήκε μαζικά στους δρόμους του αγώνα, λόγω της δραματικής μείωσης των τιμών και του εισοδήματός της, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ, που στηρίζουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζουν όποιος από τους δύο κι αν είναι στην κυβέρνηση. Η ΝΔ μεσοβέζικα πήγε να καλύψει την αντιαγροτική πολιτική της με το ψευτοπακέτο των αποζημιώσεων, που στην ουσία δε λύνει κανένα πρόβλημα. Παράλληλα, άρχισε ένα κρυφτούλι να μην εμφανίσει τις όποιες αποζημιώσεις ως ενισχύσεις, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την Κομισιόν. Και εδώ άρχισε ένα δικομματικό σόου, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τσακώνονται όχι για κάποια ουσία, αλλά για το τι είναι σύννομο με την ΕΕ και τι όχι. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο και σε όλα τα επίπεδα.

Τα πραγματικά συμφέροντα της αγροτιάς δεν μπορούν όμως να ταυτιστούν και να συμπορευτούν με τους όρους και τους κανόνες της ΕΕ, που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κι από κοντά ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. Η ΕΕ, η νέα ΚΑΠ και οι κανονισμοί της, αυτό που κάνουν είναι να πνίγουν τα συμφέροντα της αγροτιάς, να πνίγουν το εισόδημά της, να πνίγουν το μέλλον της. Και το θέμα, από αυτή την άποψη, δεν είναι αν τελικά είναι αποζημιώσεις ή όχι το ψευτοπακέτο της κυβέρνησης μέσω ΕΛΓΑ κι αν είναι σύννομο με τις επιταγές της ΕΕ. Μπορεί κάποιοι να κρύβονται και κάποιοι να καταγγέλλουν στο όνομα της ΕΕ. Ομως όλοι αυτοί, καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα της αγροτιάς, με το μέλλον της και την επιβίωσή της.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ