Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κύμα αντιδράσεων για την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών

Motion Team

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί η κυβερνητική μεθόδευση και η προχτεσινή εισαγγελική παραγγελία για την άσκηση διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης με εισαγγελικές παραγγελίες προς την αστυνομία, με την εντολή να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, οι παραγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης στα μπλόκα της Χαλκηδόνας και των Μαλγάρων επιβεβαίωναν χτες στην αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» υπογραμμίζει σχετικά: «Δεν μπορεί να μη σημειωθεί ότι μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές επιχειρείται μια καθαρή επιχείρηση πολιτικής τρομοκρατίας με πρόσχημα τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Και ακόμα περισσότερο όταν, όπως από τις στήλες του Τύπου μαθαίνουμε, δίνονται επιπρόσθετα και "οδηγίες" στις αστυνομικές αρχές για τις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας λόγω προφανώς υποδεέστερου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων: Η "επόμενη" φάση της συγκεκριμένης επιχείρησης θα είναι όπως φαίνεται σειρά κατηγορητηρίων σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, με την ελπίδα προφανώς των εμπνευστών της ότι η ομηρία αγωνιστών με ποινές σε αναστολή ή ακόμα και η απειλή δημεύσεων τρακτέρ κλπ. (όπως συνέβη και στις κινητοποιήσεις του '97) θα "προλάβουν" μεσοπρόθεσμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εκτός από την απειλή άμεσης έχουμε και την εφαρμογή προληπτικής καταστολής των λαϊκών αγώνων...».

Στα μπλόκα οι εργαζόμενοι


Motion Team

Δεκαεφτά εργατικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους - μέλη τους υπογράφουν ψήφισμα, με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη μικρομεσαία αγροτιά που τις μέρες αυτές βρίσκεται «στο πόδι» για το δικαίωμά της να ζήσει. Επίσης καλούν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σήμερα Παρασκευή στις 3.30 μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να μεταβούν με λεωφορεία στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και από κει στα αγροτικά μπλόκα της Θεσσαλίας.

Στο ψήφισμα τονίζεται: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες φτωχαίνουν από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, η θηλιά των τραπεζικών δανείων τους σφίγγει και ξεριζώνονται από τη γη τους.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι πληρώνουν όλο και ακριβότερα προϊόντα διατροφής όλο και χαμηλότερης ποιότητας.

Δεκάδες εργοστάσια επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων κλείνουν με παρότρυνση και επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεκληρίζοντας χιλιάδες αγρότες και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργάτες (Ζάχαρη, "Ομοσπονδία", καπνεργοστάσια, "Βιαμύλ", Λιπάσματα).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πλήττουν αγρότες και εργαζόμενους, μόνο και μόνο για να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να περάσει η γη στα χέρια ελάχιστων μονοπωλίων - νέων τσιφλικάδων. Αυτή την πολιτική στήριξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Αυτοί και όσοι άλλοι στήριξαν το μάντρωμα της χώρας στην Ενωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Τα θύματα αυτής της πολιτικής, αγρότες και εργάτες, η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία μπορεί να την ανατρέψει».

Το ψήφισμα υπογράφουν:

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ»

ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ Β. ΕΛΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΒΑΦΕΩΝ - ΤΥΠΟΒΑΦΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ