Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ευχές για μια αγωνιστική χρονιά

Στη «Μάνα της Καισαριανής» (κατά κόσμο Ευτυχία Μορίκη), την αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης που μπήκε στον αγώνα πριν ακόμα ενηλικιωθεί, «κόντρα στην αντίληψη ότι η γυναίκα πρέπει να μείνει θεατής» - όπως σημειώθηκε - ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε προχτές.

«Μ' αυτή την επιλογή, φωτίζεται αυτό που έλεγε και το σύνθημα του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας: "Ο ιμπεριαλισμός στοχεύει τη ζωή σου. Κάνε τη δύναμή σου ανατροπή". Η ζωή της Μάνας της Καισαριανής συνδέεται με μια κόκκινη κλωστή με τις μανάδες της Κύπρου, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, με τις μανάδες της Παλαιστίνης...» τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου, σε σύντομο χαιρετισμό της. Η οποία - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην κοινή αποστολή αλληλεγγύης που η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)έστειλαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ευχή για μια «καλή, αγωνιστική χρονιά» σφράγισε το πρώτο κομμάτι της πίτας που πήρε η ειρήνη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με υλικό από το βιβλίο της δημοσιογράφου Αννας Μπαλλή «Μάνα της Καισαριανής» που παρουσίασαν οι ηθοποιοί Αντέλα Μέρμηγκα και Εφη Θανοπούλου, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Σύλβια Καπερνάρου και τον Κώστα Εγγλέζο.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, η δημοσιογράφος Αννα Μπαλλή, η εγγονή της Ευτυχίας Μορίκη Μυρτώ Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ