Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Η γη δεν είναι εμπόρευμα»

Για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, συζήτησε το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Επεισόδια έξω απ' το δημαρχείο

«Η δημόσια γη, πρέπει να αξιοποιείται προς όφελος των κατοίκων και όχι του μεγάλου κεφαλαίου. Η γη, δεν πρέπει ούτε να πουλιέται, ούτε ν' αποτελεί εμπόρευμα». Με αυτές τις φράσεις, ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», τοποθετήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την τσιμεντοποίηση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων («Λέλας Καραγιάννη»). Και συμπλήρωσε ότι η υπόθεση αυτή, δεν αφορά μόνο ένα πάρκο περίπου 2,2 στρεμμάτων, αλλά συνολικά το ζήτημα της διαχείρισης της δημόσιας γης και του αστικού περιβάλλοντος.

Για το θέμα από την πλευρά της διοίκησης, τοποθετήθηκαν... τέσσερις αντιδήμαρχοι, οι οποίοι επαναλάμβαναν ότι πάνω απ' το πάρκινγκ που επιδιώκει να φτιάξει η διοίκηση του δήμου θα υπάρξει «υψηλό πράσινο». Οτι με αυτό το έργο λύνονται δύο προβλήματα της περιοχής, αφού και πράσινο αποκτά με το πάρκο και το κυκλοφοριακό βελτιώνεται με την κατασκευή πάρκινγκ. Οτι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πάρκο έκτασης 2,2 στρεμμάτων, την περασμένη βδομάδα, μηχανήματα του δήμου, έκοψαν δέντρα και ισοπέδωσαν το χώρο, προκειμένου να φτιαχτεί πάρκινγκ με τη ληστρική μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν κατοίκους της περιοχής που αντιδρούσαν.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, δε διαφώνησε σε κανένα σημείο με το έργο, παρά μόνο στη... διαδικασία που ακολουθήθηκε, επιμένοντας πως έπρεπε να γίνουν περισσότερες διαβουλεύσεις, ώστε το έργο να γίνει αποδεκτό απ' τους κατοίκους.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ για λόγους εντυπωσιασμού ζήτησε απ' το Νικ. Κακλαμάνη ή ν' αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί, στη συνέχεια πρόσθεσε πως «με το αποφασίζουμε και διατάζουμε δε διοικείται αυτή η πόλη». Αποκαλυπτικό του πώς εννοεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τη «διοίκηση», είναι τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφερόμενος στο θέμα της «Διπλής Ανάπλασης». Είπε λοιπόν πως αν η διοίκηση είχε ακούσει απ' την αρχή της υπόθεσης τις θέσεις και τις προτάσεις τους, «η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων θα είχε μπει σε στέρεες βάσεις»!

Ενώ συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, έγιναν επεισόδια έξω από το δημαρχείο. Κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ανάμεσά τους υπήρχε και ομάδα ατόμων από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Γύρω στις 15.45 ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ αυτών των ατόμων και αστυνομικών, πίσω απ' το δημαρχείο, ενώ οι κάτοικοι, συνέχισαν την κινητοποίησή τους στην πλατεία.

Ο δημοσιογράφος του ΑΛΤΕΡ Θοδωρής Παναγιωτίδης τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα κρότου - λάμψης που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το δημαρχείο. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει συνολικά τρεις με τέσσερις μέρες. Διαπιστώθηκε πως έχει ελαφρά διάσειση ενώ η κροτίδα - που τον χτύπησε κοντά στο πρόσωπο - πιθανά να του προκαλέσει βλάβη στην ακοή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ