Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Υποκριτική έκθεση για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

Το ΚΚΕ απείχε από την ψηφοφορία που έγινε προχτές

Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, θυσία στο βωμό του κέρδους

Associated Press

Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, θυσία στο βωμό του κέρδους

Μια έκθεση για τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, που κρύβει την πραγματική αιτία της, δηλαδή τα τεράστια κέρδη που αυτή αποφέρει, συζητήθηκε και ψηφίστηκε προχτές στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση για την «Καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» περιορίζεται μόνο σε ενίσχυση των ποινικών μέτρων και αποτελεί πρόκληση. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν από την ψηφοφορία.

Στη συζήτηση που έγινε ο ευρωβουλευτής του KKE Γιώργος Τούσσας ανέφερε: «Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, τους πολέμους, τη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πόρων και την εκμετάλλευση των λαών είναι συνένοχοι στο καθημερινό έγκλημα που συντελείται και σε βάρος εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο. Είναι υπεύθυνοι για τα 300 εκατομμύρια παιδιά που πεινάνε, τα 148 εκατομμύρια που υποσιτίζονται, τα 260 εκατομμύρια που αναγκάζονται να δουλεύουν, θυσιάζοντας την πιο τρυφερή ηλικία τους στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Τα 50 εκατομμύρια παιδιά, που στις χώρες της "πολιτισμένης Δύσης" ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, βιώνοντας τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Τα εκατομμύρια παιδιά - θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και αντικείμενα της ανθούσας βιομηχανίας παιδικής πορνογραφίας με τεράστιους τζίρους και κέρδη, που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ μόνο από το διαδίκτυο».

Ο Γ. Τούσσας σημείωσε ακόμα: «Τα ποινικά μέτρα που προτείνει η έκθεση δεν είναι ικανά να προστατεύσουν τα παιδιά γιατί ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να αντιμετωπίσουν το κύριο αίτιο που γεννάει με πρωτοφανείς ρυθμούς τη διαφθορά και τη διαστροφή: Το κέρδος που αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία. Το βαθιά σαπισμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ