Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Δεκανίκι στη στρατηγική του κεφαλαίου

Αποθέωση του «κοινωνικού εταιρισμού» στο χτεσινό 44ο απολογιστικό συνέδριο

Την ανάγκη της ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων για την κλιμάκωση του αγώνα και τη σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ως μοναδικής διεξόδου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των συμφερόντων τους, ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», κατά τη διάρκεια του 44ου απολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, που πραγματοποιήθηκε χτες στο ξενοδοχείο «Οσκαρ». Σ' αυτήν την κατεύθυνση και με αυτόν το στόχο οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, καταψηφίζοντας τόσο τον απολογισμό όσο και τον προγραμματισμό «δράσης», δίνουν τη μάχη μέσα στους τόπους δουλειάς με όπλο τους το ισχυρό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, όσο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά την πίστη τους - αυτή τη φορά στο όνομα της επερχόμενης κρίσης - στη γραμμή του «εφικτού» και της «συνεργασίας», δηλώνοντας, παρά τις όποιες αποπροσανατολιστικές κορόνες, την πρόθεσή τους να βάλουν πλάτη για να μη θιγούν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματιών του κλάδου, επιβεβαίωσε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Μ. Αλεξανδράκης, ο οποίος, μετά τα 250 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες του κλάδου, ανέφερε ότι για τους εργαζόμενους το υπουργείο θα δώσει έμφαση στα προγράμματα κατάρτισης! Οι δε εκπρόσωποι βουλευτές των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν, για ακόμα μία φορά, να πείσουν για το ποιοι είναι οι καλύτεροι υπερασπιστές των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στο συνέδριο μίλησε ο Χρ. Κατσώτης. Υπογράμμισε ότι απέναντι στα κόμματα της πλουτοκρατίας, σε αυτές τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που προσπαθούν να υποτάξουν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων στη λογική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να οργανωθούν, να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις. Για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και σε πολιτικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και όσων το υπηρετούν, για μια άλλη εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ