Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Συντονισμένος αγώνας με προοπτική

Συγκέντρωση χτες και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Νέα κινητοποίηση με συναδέλφους τους από άλλους χώρους την άλλη Πέμπτη

Από την πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης
Από την πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης
Νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων εγκαινίασαν χτες οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, μέτρα ανασυγκρότησης της Ζώνης και την ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν συναποφασίσει 8 σωματεία από τον κλάδο του μετάλλου, της ναυπηγοεπισκευής και της χαλυβουργίας ενάντια στη γενικευμένη επίθεση που επιχειρείται από την εργοδοσία σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα την κρίση. Την Πέμπτη 12 Φλεβάρη ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέα συγκέντρωση στην Ομόνοια που θα τη διοργανώσουν από κοινού τα 8 σωματεία και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

Οι εργάτες της Ζώνης στις 12 το μεσημέρι έκαναν παύση εργασιών και μαζί με τους ανέργους ξεκίνησαν για την Ομόνοια. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, διαμηνύοντας με τα συνθήματά τους ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και ξεκαθαρίζοντας ότι «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Η είσοδος του υπουργείου ήταν «φραγμένη» από τρεις κλούβες και δυνάμεις των «Μέτρων Τάξης», ενώ γύρω από το υπουργείο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση. Οι εργάτες κατήγγειλαν την πρόκληση και φώναξαν πως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Η πρόκληση σε βάρος των εργατών συνεχίστηκε όταν στη συνέχεια η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου, στη διάρκεια συνάντησης με την αντιπροσωπεία τους, χωρίς υπεκφυγές απέρριψε τα αιτήματά τους. «Μας είπε η υφυπουργός ότι το κόστος των αιτημάτων μας όχι μόνο για μας, αλλά για όλους τους ανέργους είναι 3 δισ. ευρώ και δεν μπορούν ικανοποιηθούν. Να δώσουν τότε στους τραπεζίτες 25 δισ. και όχι 28, για να καλύψουν όλους τους ανέργους» ανέφερε προς τους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης. Οπως τονίστηκε από τον ίδιο και τους προέδρους της Παν. Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών Ι. Δεληγιάννη και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θ. Παναγιωτόπουλο, ο αγώνας που τώρα ξεκινάει «έχει πολύ δρόμο μπροστά». Τους εργάτες της Ζώνης χαιρέτισε και ο Θ. Κοτρώνης από το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 27 Μάρτη διαδηλώνουμε για τους άνεργους (2014-03-15 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις στους ΟΑΕΔ σε Αττική και Νάουσα (2014-02-14 00:00:00.0)
Με αγώνες υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους (2010-12-03 00:00:00.0)
Παύση εργασιών και συγκέντρωση σήμερα (2009-02-12 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για ανεργία - κρίση (2009-02-11 00:00:00.0)
Στο "εδώλιο" οι αγώνες της Ζώνης (1999-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ