Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Κάλυψε την εργοδοσία και τους μηχανισμούς καταστολής

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες από ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των ταξικών δυνάμεων
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των ταξικών δυνάμεων
Η εργατική τάξη θα δώσει αποφασιστική απάντηση σε κάθε απόπειρα και σχεδιασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα παρέδωσαν στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ που προχώρησαν χτες το πρωί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή τις συλλήψεις, τις αστυνομικές επιθέσεις και τους χαφιέδικους μηχανισμούς που ενεργοποίησαν κυβέρνηση και εργοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τις κινητοποιήσεις στα «Τζάμπο».

Το στέλεχος της κυβέρνησης κάλυψε την αστυνομία και δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα για να αποδοθούν οι ευθύνες στην εργοδοσία του «Τζάμπο», η οποία καταγγέλλεται με συγκεκριμένα στοιχεία από τους συνδικαλιστές για τον εκβιασμό και την απόπειρα εξαγοράς του απολυμένου Νίκου Νικολόπουλου. Ενώ αντίθετα έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων, ύστερα από αίτημα της μεγαλοεργοδοσίας.

Τίποτα δε βρήκε να απαντήσει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και για τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Οπως για παράδειγμα, για τη σύλληψη εργαζόμενης στο σπίτι της την επόμενη μέρα από τον αποκλεισμό «Τζάμπο» στον Πειραιά, ή για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν άφηνε να φύγουν από το τμήμα οι δικηγόροι που συνόδευσαν εκεί, βουλευτή του ΚΚΕ. Αλλά και για περιπτώσεις όπως η αναίτια και προκλητική επίθεση με χημικά και ρόπαλα που δέχτηκε διαδήλωση των οικοδόμων την περασμένη βδομάδα. Μ' αυτό τον τρόπο, ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε πως για την κυβέρνηση, η προστασία των συμφερόντων των επιχειρήσεων αποτελεί πάγια προτεραιότητα, σε βάρος των εργαζόμενων και των αγώνων τους.

«Το ΠΑΜΕ δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να περάσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων, όχι μόνο σήμερα, που δίνουμε τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης στα ΤΖΑΜΠΟ αλλά συνολικότερα... Η επίθεση και η προσπάθεια του κεφαλαίου να την "πληρώσει" η εργατική τάξη, αντικειμενικά θα οξύνει και την ταξική πάλη. Η εργατική τάξη δεν είναι διατεθειμένη να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα απαντήσει σε κάθε πρόκληση», σημείωσαν συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ