Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αστυνομικός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι έξω από την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, ενώ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικάνικη πρεσβεία είχε ζητήσει τρεις φορές την αντικατάσταση του 38χρονου αρχιφύλακα.

Μόλις μισή ώρα παρέμεινε ο κατηγορούμενος στο γραφείο της 16ης τακτικής ανακρίτριας και ουσιαστικά η απολογία του ήταν τυπική, καθώς η ψυχολογική του κατάσταση έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. Μάλιστα, οι συνήγοροι ζήτησαν προφορικά από την ανακρίτρια να διατάξει την εισαγωγή του σε δημόσιο ψυχιατρείο, αλλά προς το παρόν το αίτημα απορρίφθηκε, γιατί δεν υπάρχει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση υγείας του αστυνομικού. Ετσι, η ανακρίτρια διέταξε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τρεις φορές οι αρμόδιοι της πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν ενημερώσει προφορικά το 2007 για την περίεργη συμπεριφορά του αρχιφύλακα τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων. Παράλληλα, ζητούσαν από τον διοικητή την αντικατάστασή του. Ωστόσο, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε λάβει γνώση για το αίτημα των Αμερικανών. Επίσης, δεν έχει γίνει καμιά αναφορά από τους αρμόδιους της πρεσβείας για εκπυρσοκρότηση πυροβόλου όπλου του συγκεκριμένου αστυνομικού. Τα παραπάνω θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ