Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝ
Ζητά να αξιοποιηθεί η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Καμία ουσιαστική κριτική στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ κατά την ψηφοφορία της έκθεσης για την υποδοχή των προσφύγων

Τη γνωστή τακτική να σκορπά αυταπάτες για την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ, συνεχίζει ο ΣΥΝ. Προχτές, υπερψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την έκθεση για τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων, όπου γίνονται συστάσεις από το Ευρωκοινοβούλιο σε μια σειρά κράτη - μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ενα κείμενο που αξιοποιείται σαν άλλοθι για τη συνολική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και το οποίο υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ απείχε της ψηφοφορίας.

Το ενδιαφέρον είναι το πώς ο ΣΥΝ αιτιολογεί τη θετική του ψήφο. Ο ΣΥΝ συμφωνεί με «ένα μόνιμο σύστημα επιθεωρητών και ελέγχου της τήρησης του κοινοτικού δικαίου σε θέματα συνθηκών υποδοχής και διαδικασιών επιστροφής». Και χαρακτηρίζει θετική «την καταρχήν απαγόρευση της προσωρινής κράτησης ανηλίκων», δηλαδή όχι την κατηγορηματική και σε όλες τις περιπτώσεις απαγόρευση της κράτησης ανηλίκων.

Ο ευρωβουλευτής του Δ. Παπαδημούλης, βγάζοντας λάδι την πολιτική της ΕΕ, έριξε παραπλανητικά όλο το φταίξιμο στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, λες και η ΕΕ δεν απαρτίζεται τελικά από αυτές τις κυβερνήσεις. Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και την αρωγή της ΕΕ, κρύβοντας ότι αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ. Πρωτοστατεί στη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής που βάζει ταφόπλακα στο άσυλο, που ενισχύει την καταστολή στα σύνορα και συμμετέχει σε κοινές πρωτοβουλίες «ακριτικών» χωρών της ΕΕ για την απώθηση μεταναστών και προσφύγων. Είναι τέτοια η ευρω-λαγνεία του ΣΥΝ, ώστε ο Δ. Παπαδημούλης τη μια στιγμή ψελλίζει κάτι για «Ευρώπη - φρούριο» και την άλλη αθωώνει το συνειδητό χτύπημα της μετανάστευσης, λέγοντας ότι η ΕΕ «τελευταία κάνει εκπτώσεις», κάτι που κάθε άλλο παρά τελευταία, κάνει η ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υφέρπει η αντιπαράθεση (2009-04-07 00:00:00.0)
Προχωρά τα μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών (2009-02-19 00:00:00.0)
Στήνει νέο «στρατόπεδο» συγκέντρωσης στην Αχαΐα (2008-10-07 00:00:00.0)
Στηρίζει τη «θηλιά» που βάζει η ΕΕ στους μετανάστες (2008-08-19 00:00:00.0)
Πιο ασφυκτική θηλιά στους μετανάστες (2008-06-20 00:00:00.0)
Απύθμενο θράσος από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ (2007-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ