Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑμΕΑ
Κατήγγειλαν το συνέδριο της νοθείας

Συγκέντρωση χτες έξω από το ξενοδοχείο όπου η πλειοψηφία της ΕΣΑμεΑ και οι εκπρόσωποι του δικομματισμού αποθέωναν τη συναίνεση

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΣΑμεΑ, κάνουνε εμπόριο στις πλάτες των ΑμΕΑ», βροντοφώναξαν χτες το πρωί αγωνιστές ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» που γινόταν η τελετή έναρξης του 7ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Εξω απ' το ξενοδοχείο οι ανάπηροι, εργαζόμενοι, γονείς έδιναν μαθήματα αγωνιστικότητας και διεκδίκησης, ξεσκεπάζοντας αυτούς που, μέσα στο ξενοδοχείο, ξεπουλάγανε - σε πνεύμα συναίνεσης και αγαστής συνεργασίας - τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.

«Καμία νομιμοποίηση του νόθου συνεδρίου», «γυρίζουμε την πλάτη στην κρατικοδίαιτη ΕΣΑμεΑ που στήριξε την αντιαναπηρική πολιτική, μετέτρεψε τις αναπηρικές οργανώσεις σε επιχειρήσεις, στην εκμετάλλευση των αναγκών των οικογενειών μας», φώναζαν οι αγωνιστές ανάπηροι. Και πράγματι ήταν δεκάδες οι εκλεγμένοι που δε νομιμοποίησαν το νόθο συνέδριο με την παρουσία τους, που αρνήθηκαν να πάρουν τις κάρτες τους, που στάθηκαν στη συγκέντρωση μαζί με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, τους σπουδαστές του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου, τους γονείς και κηδεμόνες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης απ' τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία και των εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΑμΕΑ «Ερμής», που αψηφώντας την τρομοκρατία, τη δικαστική δίωξη κατά της κινητοποίησής τους - που έπεσε στο κενό αφού το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει - διαδήλωσαν στο «Νοβοτέλ». Απαιτώντας να σταματήσει η τρομοκρατία και αυθαιρεσία της 20ετούς διοίκησης του «Ερμή», τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη ειδική αγωγή.

Ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού

Στο συνέδριο, σε ρεσιτάλ υποκρισίας, γαλαζοπράσινα στελέχη πλειοδότησαν σε υποσχέσεις για τα ΑμΕΑ. Επιχειρώντας να ενοχοποιήσει την κοινωνία για την άσχημη πραγματικότητα που ζουν οι ανάπηροι, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης προκειμένου... να ευαισθητοποιηθεί για την αναπηρία. Λαϊκίζοντας με εκφράσεις του τύπου «πόσο κοστολογείται το χαμόγελο ενός παιδιού με αναπηρία;», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες για να προσλαμβάνουν ΑμΕΑ. Μια γαλάζια «κοσμογονία» δράσεων για την απασχόληση των ΑμΕΑ επιχείρησε να παρουσιάσει και η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ενώ άνεργοι είναι - με στοιχεία του υπουργείου - το 85% των ικανών προς εργασία αναπήρων.

Αφού αποχώρησαν οι επίσημοι, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός της ΕΣΑμεΑ, με μόλις το ένα δέκατο των αντιπροσώπων στο χώρο. Οι αγωνιστές ανάπηροι και εργαζόμενοι του «Ερμή» πραγματοποίησαν πορεία έως την πλατεία Βάθης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλαν τη «σφαγή» στην πιστοποίηση αναπηρίας (2014-04-15 00:00:00.0)
Σε βασανιστική αναμονή για επιδόματα (2012-08-02 00:00:00.0)
Τ' ένα χέρι νίβει τ' άλλο (2009-11-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο πραξικόπημα (2008-02-01 00:00:00.0)
Δυναμικό «όχι» στο νέο πραξικόπημα (2008-01-31 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί στην πράξη το νέο πραξικόπημα (2008-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ