Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Κύμα 18.000 προσφύγων προκάλεσαν οι νέες σφαγές από ένοπλους της εγκληματικής οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» (LRA) στη ΛΔ Κορέας, προκαλώντας την οργή του επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή που είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί «για να απωθήσει αυτές τις διαβολικές επιθέσεις».

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Η Μαλγάσια υπουργός Αμυνας Σεσίλ Μανοροχάντα παραιτήθηκε χτες μετά την αιματηρή καταστολή διαδήλωσης της αντιπολίτευσης το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα 28 νεκρούς και πάνω από 212 τραυματίες. Η διαδήλωση οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης από τον ως πρότινος δήμαρχο της πρωτεύουσας Αντρι Ρατζοελίνα, ο οποίος αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Προέδρου Μαρκ Ραβαλομανάνα, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Πάνω από 69.000 είναι πλέον τα κρούσματα στη Ζιμπάμπουε, εκ των οποίων τα 3.400 απέβησαν θανατηφόρα.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Το σλοβενικό Κοινοβούλιο έδωσε χτες το πράσινο φως (με 75 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 4 αποχές) για την ένταξη της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, την οποία μπλόκαρε εδώ και καιρό, λόγω διμερών ανεπίλυτων μεθοριακών διαφορών.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Παγιδευμένο ημιφορτηγό με εκρηκτικά εξερράγη χτες το πρωί στην ανατολική συνοικία της Μαδρίτης, Κάμπο ντε λας Ναθιόνες, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα αλλά πολλές υλικές ζημιές. Δύο ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική αλλά και στον Ερυθρό Σταυρό και η περιοχή αποκλείστηκε. Παρά το γεγονός ότι το τηλεφώνημα ήταν ανώνυμο, το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων, ΕΤΑ.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Υπέρ της ελεύθερης διακίνησης και εργασίας των Βουλγάρων και Ρουμάνων εργαζομένων στην Ελβετία ψήφισαν κατά 60% οι πολίτες της χώρας σε δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στη χώρα, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, παρά την αντιμεταναστευτική εκστρατεία που είχε προηγηθεί.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Επίθεση αυτοκτονίας, σημειώθηκε χτες στα βορειανατολικά της Σρι Λάνκα, με 28 νεκρούς και 90 τραυματίες, εκ των οποίων οι 40 είναι άμαχοι και μικρά παιδιά. Η καμικάζι ήταν γυναίκα, φέρεται να ανήκε στις τάξεις της αυτονομιστικής οργάνωσης των Τίγρεων των Ταμίλ και όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του κυβερνητικού στρατού ταξίδευε μαζί με αμάχους, που εγκατέλειπαν τις εμπόλεμες ζώνες, ενώ τα 20 θύματα εικάζεται ότι ήταν στρατιώτες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Πεκίνο, λόγω πυροτεχνημάτων, που ρίχνονταν για τις εκδηλώσεις του Νέου Σεληνιακού Ετους. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξαν πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς, δεδομένου ότι η ξενοδοχειακή μονάδα ήταν ακόμα υπό κατασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ