Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Φεύγει το γήπεδο, έρχεται το πάρκιγκ

Με τις ευλογίες κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ η «διπλή ανάπλαση» Αλεξάνδρας - Βοτανικού που σημαίνει «διπλή εμπορευματοποίηση»

Σε «διπλή εμπορευματοποίηση» εξελίσσεται η περιβόητη «διπλή ανάπλαση» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπως επισήμανε ο Μανώλης Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, με θέμα την ανάπλαση της Λεωφ. Αλεξάνδρας και του χώρου που σήμερα βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΟ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε, στο χώρο του σημερινού γηπέδου της Λεωφ. Αλεξάνδρας, θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκιγκ, περίπου 800 θέσεων, χώροι αναψυχής - εστίασης και μουσείο της ΠΑΕ ΠΑΟ. Μάλιστα, ακόμη και η ίδια η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου καταρρίπτει τον ισχυρισμό της ότι στο χώρο θα αναπτυχθεί «υψηλό πράσινο». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι μόλις το 35% του χώρου θα έχει «υψηλό πράσινο» και αυτό - όπως σημειώνεται - «κατά το δυνατόν».

«Είναι γνωστό ότι πάνω από τους υπόγειους χώρους στάθμευσης, δεν μπορεί να γίνει υψηλό πράσινο», σημείωσε ο Μαν. Δανδουλάκης. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί ζώνη υψηλού πρασίνου που θα περιλαμβάνει το χώρο του γηπέδου και θα φτάνει μέχρι Λυκαβηττό. «Να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου που τόσο έχει ανάγκη η πρωτεύουσα», τόνισε ο Μαν. Δανδουλάκης. Τέλος, αφού επισήμανε την ανάγκη να είχε γίνει διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της «Συμπαράταξης» στην εμπορευματοποίηση του χώρου με την κατασκευή του αναψυκτηρίου και χώρου εστίασης.

Η «Συμπαράταξη», καταψήφισε την πρόταση, όπως σταθερά κάνει σε κάθε ψηφοφορία για τη «Διπλή Ανάπλαση», διαφωνώντας επί της αρχής με το έργο.

Η διοίκηση του Δήμου (ΝΔ) και το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν. Ο ΣΥΝ, όπως είπε, διατηρεί «σοβαρές επιφυλάξεις για τις εμπορικού χαρακτήρα χρήσεις που προβλέπονται», αλλά δεν καταψήφισε. Ψήφισε «λευκό»! Η στάση αυτή αποτέλεσε αφορμή για νέα επικοινωνιακή «κόντρα» μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και της παράταξης που στηρίζεται από το ΣΥΝ, όπου οι μεν κατηγορούν τους δε - και το αντίστροφο - ότι δεν επιθυμούν την... ανέγερση του νέου γηπέδου και την ολοκλήρωση της διπλής ανάπλασης. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν πόσο κόπτονται για την ταχύτερη υλοποίηση ενός έργου που κερδισμένο θα έχει το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τον αθηναϊκό λαό, έτσι όπως εξελίσσεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ