Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Αρχίζει το «παζάρι» κυβέρνησης - MIG

Associated Press

Σήμερα αρχίζει το «παζάρι» κυβέρνησης - «Marfin Investment Group» (MIG) για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στο κεφάλαιο. Το νέο στάδιο εκποίησης του ομίλου ΟΑ τελεί υπό την τυπική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιτηρεί από την αρχή αυστηρά όλες τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις σε κάθε Ελληνα επιχειρηματία να εκδηλώσει δημόσιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του ομίλου.

Οι κυβερνητικές εκκλήσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ενώ δηλώσεις στον Τύπο έκανε και ο Α. Βγενόπουλος της MIG.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προχωρά μπροστά με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, «με βάση τις αρχές που έχουμε διατυπώσει για την αποφυγή μονοπωλιακών καταστάσεων». Η τελευταία αποστροφή του υπουργού έγινε για να απαλύνει δήλωση του Γ. Παπαθανασίου σε κυριακάτικη εφημερίδα, όπου φέρεται να λέει «όποιος επιχειρηματίας θέλει και έχει χρήματα, περιλαμβανομένου και του κ. Θ. Βασιλάκη (σ.σ.: μεγαλομέτοχος της «Aegean Airlines») μπορεί να έρθει για την "Ολυμπιακή"». Ο Κ. Χατζηδάκης έσπευσε να αποδώσει σε «παρεξήγηση» τη δήλωση Γ. Παπαθανασίου, ενώ και από το υπουργείο Οικονομίας εκδόθηκε λίγο αργότερα ανακοίνωση, με την αναφορά: «Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου δεν έκανε καμία πρόσκληση σε κανένα συγκεκριμένο επιχειρηματία για την "Ολυμπιακή". Ισχύει η δημόσια πρόσκληση της κυβέρνησης προς το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και ταυτόχρονα η κυβερνητική δέσμευση για προστασία του ανταγωνισμού».

Ο Α. Βγενόπουλος, με δηλώσεις του στον Τύπο, το Σαββατοκύριακο, είπε ότι τα 200 εκατ. ευρώ που προτίθεται να επενδύσει για την ΟΑ δεν είναι μεγάλο νούμερο για την MIG. Ανέφερε ότι η «Aegean» αξιολογείται στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η ΟΑ διαθέτει δύο επιπλέον πλεονεκτήματα, το οικόπεδο με τα 500 στρέμματα και τα δύο υπόστεγα για την τεχνική βάση και την επίγεια εξυπηρέτηση. Επανέλαβε ότι προτίθεται να προσλάβει ορισμένους εργαζόμενους στην ΟΑ, αφού μελετήσει τους φακέλους τους. Οσοι επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις με «διαφορετικά συμβόλαια και άλλους όρους».

Ο Κ. Χατζηδάκης δεν απάντησε σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, λέγοντας αόριστα ότι αυτό θα προκύψει από την πορεία των συζητήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ