Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Οι εργοδότες δε θα πατήσουν πόδι στην Ομοσπονδία

Ανακοίνωση για τις μεθοδεύσεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού να πλήξουν την ταξική Ομοσπονδία, προσφεύγοντας δικαστικά ενάντια στο πρόσφατο συνέδριό της

Η ΟΕΚΙΔΕ πρωτοστατεί για τον ταξικό προσανατολισμό των αγώνων στον κλάδο. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό
Η ΟΕΚΙΔΕ πρωτοστατεί για τον ταξικό προσανατολισμό των αγώνων στον κλάδο. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να αντιδράσουν αποφασιστικά και να ματαιώσουν τα αντιδραστικά σχέδια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού κατά της Ομοσπονδίας, συνειδητοποιώντας ότι η επίθεση κατά της ΟΕΚΙΔΕ είναι επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων», απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τη μέρα εκείνη θα δικάζεται η Ομοσπονδία, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσαν σε βάρος της οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΝ, από κοινού, οργανωμένα και με κεντρική καθοδήγηση από το επιτελείο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ζητώντας την ακύρωση του Συνεδρίου που έγινε 1 και 2 Νοέμβρη 2008. Σ' αυτό το Συνέδριο, αφού διαπίστωσαν ότι είναι μειοψηφία, οι παρατάξεις της συναίνεσης αντέδρασαν με άθλιο τρόπο. Αποχώρησαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια, χρησιμοποιώντας ψεύδη, κατασκευασμένα στοιχεία κι αστεία επιχειρήματα, όπως καταγγέλλει η ταξική Ομοσπονδία.

Στο Συνέδριο αποδείχτηκε καθαρά ότι ο κλάδος, για άλλη μια φορά, εμπιστεύτηκε την πλειοψηφία της διοίκησης της ομοσπονδίας στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις που παλεύουν, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης.

Στο στόχαστρο μεγάλων συμφερόντων

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΟΕΚΙΔΕ αναφέρεται στη σημαντική, αγωνιστική της διαδρομή και στις σκληρές μάχες που έδωσε για τα δικαιώματα, για τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλη τη χώρα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και τη δουλειά των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου.

«Η Ομοσπονδία μας παλεύει χρόνια, συγκρούεται με την εργοδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με κριτήριο τις ανάγκες των συναδέλφων. Εχει μέτωπο κατά της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που στηρίζει τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, ακολουθώντας τη γραμμή της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει το εργατικό κίνημα», σημειώνει η ΟΕΚΙΔΕ και συνεχίζει:

«Αυτή η πλούσια δράση της ΟΕΚΙΔΕ προκαλεί την αντίδραση των μεγάλων συμφερόντων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντά της. Το στοιχείο αυτό εκδηλώνεται σήμερα με έντονο τρόπο στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης της εργοδοσίας. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού προσπαθούν να χτυπήσουν την ΟΕΚΙΔΕ με συκοφαντίες, ψευδολογήματα, προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά και απειλές για διάσπαση και δημιουργία άλλης ομοσπονδίας, υποχείριο της εργοδοσίας, των κομμάτων του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου. Αυτό ζούμε, ιδιαίτερα μετά το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε 1 και 2 Νοέμβρη 2008».

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι μεθοδεύσεις δε θα περάσουν, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Οι ταξικές δυνάμεις στηρίζονται στους εργαζόμενους και στη θέλησή τους. Η νοθεία χαρακτηρίζει τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που αλλοιώνει χρόνια τους συσχετισμούς δύναμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ