Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ ΑΕ
Να αποσυρθεί η σύμβαση παραχώρησης

Την παράδοση των λιμανιών και άλλων στρατηγικών τομέων στο πολυεθνικό κεφάλαιο, κατήγγειλε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου

Η κυβέρνηση της ΝΔ, τηρώντας τις εξαγγελίες της για την ενίσχυση της κερδοφορίας του πολυεθνικού κεφαλαίου και πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσαν αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή των λιμανιών σε Ανώνυμες Εταιρείες, προχωράει την ολοκλήρωση της παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά σε διεθνή μονοπωλιακά μεγαθήρια με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Εμπορευματικού Σταθμού στην κινέζικη εταιρεία «Cosco». Η σύμβαση συζητείται από χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι το ΚΚΕ από θέσεις αρχής αρνείται κάθε ιδιωτικοποίηση, ανεξάρτητα από το τίμημα και την προέλευση του αγοραστή. Η συζητούμενη σύμβαση, είπε, δεν αποτελεί ούτε καν βάση για συζήτηση και πρέπει να αποσυρθεί, προκειμένου να αποτραπεί το συντελούμενο έγκλημα της παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά, οι συνέπειες της οποίας θα είναι ανυπολόγιστες και θα αφορούν από την εθνική άμυνα μέχρι και τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Συνέπεια αυτής της παράδοσης, είπε, θα είναι εκτός των άλλων και η μονοπώληση από τις πολυεθνικές της κύριας θαλάσσιας εισόδου της χώρας και ο έλεγχος της διακίνησης του 80% των κοντέινερ, καθώς και η επιβολή δικής τους τιμολογιακής πολιτικής.

Η Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε ότι με βάση τη σύμβαση έχουμε στην πραγματικότητα παραχώρηση του λιμανιού για 42 ολόκληρα χρόνια, ενώ οι υπάρχοντες εργαζόμενοι θα τεθούν υπό διωγμό. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ χαρακτήρισαν επωφελή τη σύμβαση και ισχυρίστηκαν ότι δε θίγονται οι εργαζόμενοι. Οι του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ενώ κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ